F-pupillen zaterdag, F1, 1e klasse 202

5 oktober 2013 9:00

Vandaag weer vroeg uit de veren voor de jongens en meid van de F1.

Om 08.15u vertrekken, nog vroeger als dat we normaal naar school gaan, want we moeten om 9.00u op het veld staan in Helmond, bij Mulo

Weer heerlijk voetbalweer vandaag en na een korte warming-up geeft Jordy de opstelling prijs. Zo als gebruikelijk de laatste weken staat Bas weer onder de lat, achterin verdedigen vandaag in de 1ste helft Eva, Jiri en Kjell. Op het middenveld staan Jadon, Sem en Kay en Jesse mag voorin weer de nodige meters maken. Helaas is Ferid er vandaag niet bij, ongelukje gehad met de golfclub.

Waar we de laatste weken steeds ophameren is dat we fel en met inzet moeten beginnen, dit gezegd omdat er al gezegd werd: “Oh die hebben met 8-1 van Liessel verloren en wij hebben met 4-0 van Liessel gewonnen, dat wordt een makkie”.

Nou dat het een makkie werd was in het begin van de wedstrijd niet te zien. Mulo voetbalde goed mee en ZSV was wat afwachtend. Posities werden goed ingevuld door de spelers, maar enkele passen waren van het kaliber “ziekenhuisbal”, terwijl iedereen bij ons in het team een goede en strakke pass in de benen heeft.

Maar goed we creëerden de nodige kansen en als Kay, Kjell, Sem, Jadon en Jesse wat scherper waren geweest in de afronding dat stonden we met de rust gewoon met 0-4 of 0-5 voor. Moet wel gezegd worden dat er ook een goeie keeper in de goal stond de eerste helft bij Mulo. Onze keeper Bas heeft in de 1ste helft wel geteld 2 of 3 ballen in zijn buurt gehad. Eva en Jiri konden ook veelvuldig mee aansluiten en waren mooi op tijd terug om ook hun verdedigende taken uit te voeren.

Dus was het met de rust 0-0. In de rust werd er een peptalk gegeven en kreeg Jadon het keepershirt van Bas overhandigd. Bas was het saaie leventje van keeper zijn even moe en wilde graag zijn energie kwijt in de 2de helft. Dus met Bas op het middenveld erbij en Kay terug in de verdediging ipv Kjell begonnen we aan de 2de helft.

De F1 begon nu wel meteen goed aan de wedstrijd en er kwamen opnieuw kansen voor met name Kjell en Jesse, als ze wat scherper waren geweest en af en toe de bal is wat eerder afspeelde op Sem of Bas, die vrij voor de goal stonden dat was de wedstrijd al lang gespeeld geweest. Maar helaas kansen wedrom gemist en zo bleef het nog even 0-0.

Mulo kreeg ook wat kansjes en zo kon het voorkomen dat het plotseling 1-0 werd ipv 0-8 voor ons. Zover liet ons verdediging het gelukkig niet komen en Jadon hield goed zijn doel schoon.

Toen was het tijd dat ZSV een tandje bij ging schakelen, door nog beter over te gaan spelen en eindelijk wel goals te gaan maken.

Vanuit de verdediging speelde Eva Kjell aan die op zijn beurt nu Jesse wel goed aanspeelde, Jesse ging alleen op de keeper af en scoorde met een strak en hoog schot de meer als verdiende 0-1.

Toen leek het wel of dat de bevrijding was voor de F1, nu duurde het ook niet lang voordat de 0-2 erin lag. Uit een corner van Kjell scoorde Jesse met zijn scheenbeen 0-2. Daarna nog een mooie kans voor Sem, die miste hij helaas.

De aanvallen op het doel van Mulo bleven voortduren en uit de vele kansen die we nog kregen scoorde Kjell de 0-3. Dat betekende 3 punten en einde wedstrijd.

Kay, Jiri en Eva lieten niets meer door en dat betekende dat we deze wedstrijd winnend afsloten. Goed gewerkt en gefeliciteerd met deze verdiende overwinning.

Nu 2 weken rust en na de herfstvakantie gaan we verder met de derby tegen SJVV.