1-3: Zoooo gaatie goed! Sterke eerste, lastige tweede helft

1 - 3

ZSV VR1 (zon)

Vrouwen zondag, VR1, 5e klasse 4

6 oktober 2013 11:00

Na het bekende weggetje te hebben gelopen over de houtsnippers, begonnen we om 11 uur aan onze derde competitiewedstrijd tegen het voor ons altijd lastig Eindsche Boys + hun 12e man de scheidsrechter. We begonnen meteen fel en waren dan ook vooral op de goede kant van het veld aan het voetballen. Na 10 minuten kreeg Anouk een goede pass van Moniek en maakte ze via een mooie spitsenactie de 0-1! We gingen door, veel mooie combinaties en veel kansen. Na 20 minuten was Moniek haar vuurkanon opgewarmd en kreeg ze de bal, na goed doorgaan van Anouk, waarna ze haar tegenstander uitkapte en de 0-2 binnenschoot. De verdediging gaf niks weg, Demi gaf een paar goede passen vanuit haar mid mid positie, Manons lange ballen vanuit haar rechtsback positie kwamen goed aan bij Moniek en Nicolle bleef fel op het middenveld ondanks dat haar goede vriend de scheids veel overtredingen tegen floot. Uit de statistieken werd door de bijna jarige Ingrid al snel berekend dat het 0-9 zou worden en dit optimisme wierp bijna zijn vruchten af toen Moniek kort daarna een bal afvuurde die loeihard op de lat kwam. Vijf minuten voor de rust kwam Anouk één op één te staan met de keeper en lobte ze de bal van een redelijke afstrand mooi over de keeper, 0-3.
Ons zekerheidje Suus hield eerst een goede vrije trap tegen, maar liet de bal daarna toch net over de achterlijn gaan bij een rommelige corner in de laatste minuut van de eerste helft. Tja, dat was gewoon een echt Kennethje, zei Suus.

Toen we weer het veld op kwamen, wisten we dat we er nog flink tegenaan moesten, want 1-3 voor was zeker tegen Eindsche Boys nog niet een zekerheidje dat we zouden winnen. Er kwamen meer kansen voor onze tegenstander. Een goede redding met de vuist van Suzan na een vrije trap zorgde ervoor dat de stand gelijk bleef. Het werd spannender en rommeliger in het veld en er kwam meer druk op onze verdediging te liggen. Ilse, sterk zoals altijd, had hun spits gelukkig in haar zak. De scheids kwam Pieter nog even vertellen dat we anders moesten wisselen haha. Oke scheids. In de 60e minuut kwam er een goede kans voor Nathalie, die van afstand op de lat schoot. Jammer. Het bleef wat rommelig, we waren bij vlagen sterker, maar er waren toch ook kansen voor de tegenstander. Eigenwijze Debbie kwam, ondanks haar blessure, de 75e minuut toch nog even in het veld en lachte vrijwel meteen een meisje uit die ging schreeuwen toen er een bal in haar gezicht kwam, haha gemeeeen. De laatste 10 minuten kregen we weer meer controle en waren er nog enkele kansen en een mooie aanval Jessica-Anouk-Debbie. Helaas vielen er geen goals meer aan onze zijde en bleef het dus 1-3. Een goede eerste helft en weer drie punten, dus we konden weer tevreden terug naar de Zeilberg :)