10 - 0

Someren 5 (zon)

Mannen zondag, 3, 4e klasse L

29 september 2013 11:30

Na de sobere 0-1 overwinning tegen Asten, kregen we op deze zonnige zondagmorgen bezoekers van de andere kant van het kanaal. Onze coach maakte zich tegen dit team nogal zorgen over de belangenverstrengeling van Flits, want in hoeverre durfde deze aanvallende linksback zijn hometown op de pijnbank te leggen. Dit resulteerde uiteindelijk in de keuze om hem de taak te geven om de scheidsrechter langs de lijn te assisteren.

Aan de warming-up van Someren viel weinig kwaliteit te ontdekken, voornamelijk omdat ze niet aan een warming-up deden. De geel/zwarten stonden dan ook voor een raadsel of de ‘Zummerse’ brigade deze gewoon niet nodig had, of dat ze gewoon het uitgaan van de vorige avond aan het bespreken waren.

De wedstrijd begon de eerste 15 minuten rustig, maar daarna was er al snel sprake van een Zeilbergs kwartiertje. Binnen 2 minuten had Roy er 2 in lange hoek gepunterd. Enkel minuten later hadden ook Patrick en Willem er 1 in liggen, waarna Rob het kwartiertje afsloot met de 5-0. Toen vlak voor tijd ook Tino en wederom Rob de 6-0 en 7-0 scoorden, begon bij de geel/zwarten het vermoeden te ontstaan dat Someren niet naar de Zeilberg was gekomen om hier 3 punten te halen.

Na de thee werden er geen risico’s genomen en kregen enkele vedettes van het 3e rust. Ook Roy nam rust, maar die stond nog wel in het veld. Someren bleek niet de kwaliteit te hebben om de eretreffer te maken, waarna John besloot zijn verslaapfoutje (waar we het overigens niet meer over hebben) van vorige week goed te maken met 2 doelpunten. Uiteindelijk maakte Geert 5 minuten voor tijd ook zijn doelpuntje en was er hopelijk niet voor het laatst dit seizoen sprake van dubbele cijfers. 10-0.