8 - 2

Mierlo Hout 3 (zon)

Mannen zondag, 3, 4e klasse L

24 november 2013 11:30

Vandaag stond de inhaalwedstrijd tegen Mierlo-Hout op het programma. Een onvoorspelbare tegenstander, want naast sterke wedstrijden tegen titelkandidaten stonden enkele zwakke wedstrijden tegen bodemploegen. De vraag was dan ook hoe dit team er voor stond.

Met enkele wijzigingen in de selectie was het ook bij het 3e  de vraag hoe ons team er voor stond. Gekke Gerrit was weer terug in de gelederen na een succesvol salmonella-dieet, maar nog niet helemaal hersteld van de bijwerkingen. John was ook weer terug na wat bankzaken te hebben gedaan voor Ut Twidde. En omdat tijdens dit schrijven Remy zijn vrouw aan het plezieren was aan de andere kant van de wereld, werd er een beroep gedaan op Bart van den Akker. Deze vaste hulpkracht van het 4e had er geen problemen mee om zijn vrije dag op te offeren voor de grotere glorie van het 3e.

Na de onverwachte luxe van het nieuwe kleedlokaal, stonden we dan om 11.30 klaar op de glibberige kleivlakte van veld 5. De wedstrijd begon wat aftastend, maar na 10 minuten opende Michel de score met een diagonaal schot. Twee minuten later lag de 2-0 al in het net na een geplaatste bal van Roy, waarna Willem en wederom Roy ook soepel de 3-0 en 4-0 in de touwen wisten te krijgen.

De kansen werden uiterst efficiënt afgemaakt in de eerste 20 minuten, waardoor de wedstrijd eigenlijk al vrij snel bekeken was. Helemaal toen Marcel één van de mooiste van het seizoen maakte en met een stiftje en onderkant lat de 5-0 maakte. Onze laatste man werd zo erg bedolven onder de complimenten en voetballers, dat het even duurde voordat Marcel uit de grond kon worden gegraven.

Na de rust veranderde het wedstrijdbeeld enigszins. Mierlo-Hout had besloten toch met de eer hoog de wedstrijd te willen eindigen, door meer druk te zetten en aanvallender te spelen. Hierdoor was de 5-1 tegen al snel een feit, maar Roy wist snel daarna met zijn 3e van de dag de marge van vijf te behouden. Door vele glijpartijen en slordiger spel was de tweede helft van een flink lager niveau dan die van voor de rust. Ook de vele steekpasjes van Mierlo-Hout zorgden toch voor veel gevaar bij Jordy, die een uitstekende wedstrijd keepte.

Uiteindelijk wist Mierlo-Hout aan de ene kant van het veld nog eenmaal te scoren en aan de andere kant schoot Michel zijn tweede van de dag binnen. De eindstand van 8-2 kwam uiteindelijk op naam van Flits, die met een zoevend schot het voorbereidende werk van John afmaakte.