16 november 2013 9:15

Op een ijskoude dag in November staan de jongens en meisje van F1 klaar voor vertrek naar Someren. Iedereen is mooi op tijd dus in de warme auto’s en op naar Someren. Vandaag zijn Bas en Jordy afwezig, die zijn vandaag holle bolle Gijs aan het vermaken.

We komen mooi op tijd aan in Someren, snel omkleden en naar buiten voor de warming-up.

Sommige spelers zijn goed voorbereid en hebben de thermosleggings en shirts mooi aangetrokken.

Onder aanvoering van de aanvoerder van vandaag, Kay, leggen we een goede warming up af. Dan de opstelling: Ferid heeft zich aangemeld als doelman, achterin beginnen we met Eva, Sem en Kay, het middenveld wordt verzorgd door Jadon en Kjell en Jesse mag het voorin weer proberen. Jiri mag even zijn jas aanhouden, vond hij volgens mij ook niet zo erg.

Zoals afgesproken, bij elke wedstrijd, begin fel op de bal en laat zien dat we voor de 3 punten gaan. Zo afgesproken beginnen we aan de wedstrijd, maar zoals ook bijna elke week blijkt de F1 een diesel-7-tal die eerst een paar minuten nodig heeft om warm te worden en dan pas door heeft dat de wedstrijd begonnen is. Someren begint feller en Ferid heeft dan al een paar ballen goed tegen gehouden. Jesse werkt voorin hard en Kjell, Jadon en Jesse hebben spelers tegen die een kop groter zijn en elke dag een lepel pokon krijgen om extra te groeien. Wij hebben 1 speler die net zo groot is als 5 van hun.  Kay is nl vandaag de sta in de weg van Someren. Kay heeft vandaag alles en het is moeilijk om hem te passeren. Nadat, zoals gezegd Someren, al wat kansen heeft gehad, beginnen we eindelijk de bal goed rond te laten gaan en vinden de spelers van F1 elkaar weer makkelijker. Helaas scoort Someren in deze fase de 1-0, niets aan de hand wij zijn niets slechter. Direct na de aftrap past Jesse de bal op Kjell, die denkt ik ga maar eens alleen op avontuur en kijk wel wie mij tegenhoudt. Dat lukt niemand en uit deze mooie solo scoort Kjell met een strak schot over de grond de 1-1. Meteen zitten we weer goed in de wedstrijd, Eva doet extra haar best, want er staan extra supporters voor haar langs de lijn, die helaas voor Someren zijn en Kay en Sem staan hun mannetje achterin. Jiri heeft het vandaag wat moeilijker want die is bevangen door de kou. We denken dat we de 1-1 de rust in kunnen trekken, maar Someren denkt daar anders over. Net voor de rust scoren zij de 2-1.

Direct na de rust krijgt Kjell de mogelijkheid om de 2-2 binnen te schieten, maar helaas staat er vandaag, ook bij Someren, een goede keeper in de goal.

Someren wordt iets sterker en hebben een paar voetballers die van afstand een aardig, hard schot in benen hebben. Ferid houdt er nog een paar tegen, maar de 3 en 4-1 volgen snel. Uit een goede aanval opgezet door Jadon en Kjell, schiet de laatste de 4-2 binnen. Jesse krijgt daarna nog een paar goede kansen, maar de keeper heeft of ze zijn te zwak ingeschoten. De wedstrijd is verwarmend om te zien, omdat beide teams er hard voor werken en goed voetballen, maar voor Jadon en Jiri heeft de kou toegeslagen, beide spelers hebben ijskoude handen en komen niet meer aan voetballen toe. Jesse denkt daar anders over en voetbalt met zijn mouwen omhoog. Over en weer komen er nog wat kansen die alleen nog maar worden benut door de tegenstander. Einduitslag 6-2. Complimenten aan het team, want ondanks de nederlaag, en de ijzige kou, is er hard gewerkt tegen een goede tegenstander. Volgende week een weekje vrij en dan op naar de koploper, met handschoenen aan.