1 - 0

SC Helmondia 1 (zon)

Mannen Zondag standaard 1, 4e klasse F

21 maart 2010 14:30

Na een heerlijke partij voetbal kon de thuisploeg dikverdiend drie punten bijschrijven. Nagenoeg de hele wedstrijd waren de geelzwarten de bovenliggende partij, maar het duurde nog tot de 85e minuut voordat dat verschil ook via het scorebord tot uiting kwam. Een streep van de opkomende rechtsback Bart van de Manakker was doelman Gommans te machtig.

Na een fel begin van de gasten, nam ZSV rond het kwartier de wedstrijd over. Het lukte de ploeg uit Zeilberg echter niet om die overmacht in doelpunten uit te drukken. In de 9e minuut speelde Rob van Bree zich vrij tussen twee tegenstanders. Zijn voorzet werd door Dennis Voncken ingekopt, maar zijn kopstoot miste kracht. In de 22e minuut was Maarten Kuunders het die zich prachtig vrijspeelde, maar zijn inzet kon gepareerd worden door doelman Peter Gommans. Enkele minuten later was Helmondia voor het eerst gevaarlijk. Osvaldo Dias zag zijn inzet gekeerd worden door Dirk van de Mortel. In de 24e minuut was er een grote mogelijkheid voor Maarten Kuunders. Hans Verbaarschot zette hem helemaal vrij voor doel, maar Kuunders leek er van te schrikken en produceerde een slap balletje dat makkelijk onschadelijk gemaakt kon worden. Dezelfde Kuunders kreeg enkele minuten later geel voor een iets te laat ingezette sliding op doelman Gommans. De prima leidende scheidsrechter Verschaeren had het niet gemakkelijk deze middag. De spelers van Helmondia deden hun best om vrije trappen te versieren en de tegenstander kaarten aan te smeren en menigmaal waanden de toeschouwers zich bij een uitvoering door Pavlova van het bekende stuk De stervende zwaan. In de 44e minuut was er geel voor Kerem Sahioglu na een onbesuisde charge op Maarten Kuunders. Een enerverende eerste helft leverde veel spektakel, maar geen goals op.

Ook in de tweede helft was ZSV de betere ploeg en na een kwartier was het Hans Verbaarschot die voor open doel wist te missen. Rick van der Putten speelde Verbaarschot helemaal vrij, maar voor een leeg doel maaide hij de bal jammerlijk voorlangs. In de 69e minuut was er geel voor Osvaldo Dias na voor de zoveelste keer zijn misnoegen geuit te hebben richting scheidsrechter Verschaeren uit Someren. Vijf minuten later was er geel voor Danny Fransen die op een misselijkmakende manier trachtte de opkomende back Bart van de Manakker uit de wedstrijd te schoppen. Deze gele kaart had zeker een rood randje. In de 35e minuut liep ook ploegmakker Fouad Yahia een gele prent op na zijn zoveelste overtreding. De gasten uit Helmond konden het tempo niet meer bijbenen en probeerden op andere manieren de wedstrijd tot een goed einde te brengen. Een jeugdig ZSV (maar liefst drie A-junioren speelden in de tweede helft!) bleef op snelheid spelen, waarmee ze de bezoekers terugdrongen. In de 40e minuut kreeg ZSV loon naar werken. Bart van de Manakker stoomde over rechts op, waarbij hem geen strobreed in de weg werd gelegd. Alsof hij de frustratie van lang blessureleed in zijn schot legde, joeg hij het leer van flinke afstand onhoudbaar het dak van het doel in: 1-0. In het restant van de wedstrijd speelde ZSV met verstand en gaf het niets meer weg. Een teamprestatie van jewelste met een prachtige goal van Bart van de Manakker als slagroom op de taart!