Leunen 1 (zon)

Mannen KNVB beker Amateur poule 1, Groep 1 37

25 augustus 2009 18:45

ZSV zet ook Leunen makkelijk opzij

In een leuke wedstrijd was ZSV opnieuw de meerdere van een tegenstander in het bekertoernooi. Dit keer was het Leunen dat in Zeilberg het onderspit moest delven.

Met verzorgd en solide spel hield ZSV controle over de wedstrijd in de eerste helft. Er werd helemaal niets weggegeven, terwijl de geelzwarten kien waren op elk foutje dat de tegenstander maakte. Die fouten werden ook zelf afgedwongen, door snelle combinaties en door sterk meevoetballend vermogen van de doelman. Met geplaatste uittrappen wist hij regelmatige gevaar te stichten.

In de 21e minuut was er het echte eerste doelgevaar. Rick v.d. Putten was gevaarlijk, maar hij stuitte op de doelman van Leunen. Twee hoekschoppen en een minuut verder was het raak. Thijs Joosten kopte hard binnen uit een door Marlon Altink genomen hoekschop. Enkele minuten later was het Rick v.d. Putten die goed doorging op links. Hij liet alle verdedigers staan en met een bekeken schuiver omspeelde hij de doelman: 2-0. Nog voor rust was er een grote mogelijkheid voor Rob van Bree die op rechts goed doorging. Oog in oog met de doelman besloot hij de bal af te spelen op Rick v.d. Putten, die binnenschoot. Dat was echter wel in buitenspelpositie, dus de derde goal voor rust ging niet door.

In de tweede helft schakelden de gasten een tandje bij en wisten ze uiteindelijk ook wat gevaar te stichten.

Na ruim een uur spelen hield Thijs Joosten zijn tegenstander vast en trok hem uiteindelijk naar de grond. De prima leidende scheidsrechter ontging dat niet en hij wees resoluut naar de stip. Deze strafschop werd verzilverd, waardoor Leunen wat dichterbij kwam. Dat was echter maar van korte duur, want enkele minuten later werd Marlon Altink diep gestuurd middels een kopbal van Hans Verbaarschot. Altink kwam oog in oog met de doelman en hij rondde onberispelijk af. Het laatste doelpunt mocht voor 90 procent op naam geschreven worden van Boy Verlijsdonk, die zich prachtig vrijspeelde en vervolgens een niet te missen kans aan Rick v.d. Putten bood: 4-1.

Hiermee was de eindscore bereikt en boekten de geelzwarten van John Elbers opnieuw een dikverdiende overwinning.