0 - 5

ZSV JO11-4

E-pupillen zaterdag, E4, 2e klasse 206

23 november 2013 9:30

Vandaag speelden we in de strijd om de koppositie tegen Mierlo Hout E6. Met de nodige spanning in ons lijf leefden we naar deze wedstrijd toe. De bespreking tijdens de laatste training, alsmede de vroege voorbereiding van hedenochtend hebben ons geholpen in het resultaat wat vandaag geboekt is. Het is fantastisch om te ervaren hoe onze E4 in staat is om op het juiste moment spanning om te zetten in beleving. De gemaakte afspraken zijn door iedereen goed uitgevoerd en de organisatie stond als een huis.
Jens ging vandaag de hele wedstrijd keepen, en heeft zijn doel schoon gehouden. Met name in de eerste helft wist hij door goed uit te komen een treffer van Mierlo Hout te voorkomen. Hij had relatief weinig te doen omdat de verdediging, afwisselend bestaande uit Ray, Jordi, Mika en Luuk, niets weggaf. Ray fungeerde als slot op de deur, centraal achterin.  Mika op linksachter en Jordi op rechtsachter waren keer op keer sterk in de duels en zorgden ervoor dat de tegenstander op een gegeven moment moedeloos werd. Daar waar nodig wisselde Luuk op de posities achterin, waarbij hij ook opbouw kon verzorgen en de corners van de tegenstander vaak weg kon koppen. In de voorste linie speelden afwisselend Daan, Jort, Levano, Jaimy en Lex. Deze mannen waren een ware plaaggeest voor het thuisteam. Met goede en snelle combinaties werden de kansen gecreëerd. Er werd met én voor elkaar gestreden.
De 0-1 kwam van de voet van Daan. Doordat voorin het spel breed en beweeglijk werd gehouden, wisten de verdedigers van Mierlo Hout even niet wie ze moesten pakken. Daan kreeg een beetje ruimte, en haalde snoeihard uit in de linkerbovenhoek. Dit zorgde ervoor dat ZSV wat makkelijker ging voetballen. Zonder grote moeite gingen we met een kleine voorsprong de rust in. In de tweede helft begon het nog lekkerder te draaien. Uit een corner van Jort, verlengde Levano de bal, die door Luuk werd binnengetikt vanuit een sliding: 0-2. Ondanks dat Mierlo Hout regelmatig goed spel op de mat legde,  waren wij steeds de bovenliggende partij. Jort en Lex wisten iedere keer de pass voorwaarts bij onze tegenstander te voorkomen en veroverden  hierbij de bal. Uit een mooie combinatie maakte Jaimy de  derde treffer voor de geelzwarten. Hij speelde zich goed vrij en ronde knap af. De vierde treffer ging over drie schijven. Jens knalde tot op de middellijn uit, Daan nam goed aan en lanceerde Levano, die hard binnenschoot.  Ook de 0-5 kwam ook van Levano, die bij een counter oog in oog met de keeper koel bleef.  Door deze overwinning hebben we de koppositie veroverd, welke we niet meer af willen geven. Dank aan het publiek voor de massale opkomst en ondersteuning en wederom een dik verdiend compliment voor onze spelers !