6 - 0

Bruheze E4

E-pupillen zaterdag, E4, 2e klasse 206

30 november 2013 10:30

Onze laatste thuiswedstrijd mochten we tegen Bruheze E4 aantreden. Wederom belangrijk om de punten te pakken, teneinde ons gewenste doel te bereiken: kampioen worden. Met nog twee competitiewedstrijden te gaan geloven we erin.
We kwamen moeizaam uit de startblokken. In de eerste helft was Bruheze een waardig tegenstander. Met regelmaat waren ze gevaarlijk in hun aanvalsspel en verdedigend stonden ze ook sterk. Onze aanvallers hadden het nodige respect hiervoor en gingen de duels ook niet overtuigend in. De 1-0 van Jort kwam als een verlossing. Een dribbel van Jordi van achteruit kwam bij Jort, die onberispelijk hard uithaalde en scoorde. Veel meer konden we de eerste helft niet brengen. Achterin hadden onze verdedigers, onder aansturing van een sterk spelende Ray de handen vol aan Bruheze. Gedurende de wedstrijd vorderde kregen Mika en Jordi grip op hun tegenstander. Keepers Luuk in de eerste helft en Jens in de tweede hadden relatief weinig te doen, maar moesten wel enkele keren doortastend ingrijpen. In de tweede helft begon de ZSV-machine op toeren te komen. Uit een mooie aanval ronde Daan koel af door met links strak in de hoek de bal te plaatsen. Bruheze geloofde er niet echt meer in en wij maakten steeds meer toeren: een echte diesel....
De 3-0 kwam van de voet van Jaimy, Levano scoorde de 4-0. Lex en Jordi zorgden voor de 5-0 en 6-0. Kenmerkend aan deze doelpunten is dat deze allen uit snelle counters van ZSV E4 kwamen, hét wapen van dit team.  De combinatie van een stabiele verdediging en snelle aanvallers die elkaar steeds makkelijker weten te bedienen, zijn de ingrediënten voor deze succesvolle formatie. Op zaterdag 14 december kunnen we ons kampioenschap veilig stellen, maar dan moeten we eerst nog winnen uit bij Mulo.