7 - 1

ZSV JO9-1

F-pupillen zaterdag, F1, 1e klasse 202

30 november 2013 10:00

Vandaag de uitwedstrijd tegen Helmondia. We konden vandaag uitslapen want we hoefde pas om 10.00u te voetballen. Sommige jongens hadden al meteen bekend dat ze de avond van te voren de Voice hadden gekeken. Dus ben benieuwd hoe fit ze allemaal zijn. Om 9.15 vertrekken, iedereen op tijd, maar geen Ferid. Helaas we vertrekken toch met goede moed richting Helmond. De tegenstander van vandaag kan tegen ons kampioen worden, dus dat beloofd wat. Er wordt stiekem aan een gelijkspel gedacht, maar de cijfers waarmee Helmondia elke week wint bij de andere tegenstanders zegt genoeg. Het is fijn weer om te voetballen en de jongens en meid hebben er zin in. We mogen vandaag wederom op het kunstgras, dat zijn we tegenwoordig wel gewend. Na een korte warming-up beginnen we aan de wedstrijd, geen reserves alle 8 voetballen. Bas staat vandaag in de goal en de rest van de opstelling is voor de vaste lezers van het verslag wel bekend.

We beginnen, zoals gewoonlijk rustig aan de wedstrijd. Duels worden maar half aangegaan en de tegenstander krijgt de ruimte om de bal rond te laten gaan, daar weten zij wel raad mee. We worden in het begin van het kastje naar de muur gestuurd, nu weten we waarom Helmondia ongeslagen bovenaan staat. Na een paar minuten van alleen maar verdedigen gaat ZSV toch meer van zich af bijten en komen we steeds meer in balbezit. Bas heeft ondertussen al een paar goede reddingen moeten verrichten en Kay, Jiri en Eva zien de ene naar de ander aanval op zich afkomen. Op het middenveld werken Sem, Jadon en Kjell zich een slag in de rondte, maar krijgen geen grip op de behendige voetballers van onze tegenstander. Ondanks dat Helmondia veel balbezit heeft, blijven er toch 2 verdedigers in de buurt van Jesse. Tot aan de rust houden we het goed vol, we komen met 3-0 achter en vanuit een corner scoort Kjell direct de 3-1. Jesse krijgt na een goede pass van Kjell de mogelijkheid om alleen op het doel af te gaan, helaas is zijn schot te zwak, dus helaas geen 3-2. In de rust proberen we de jongens en meid aan te moedigen om nog iets feller de duels aan te gaan en meer naar de bal te kijken ipv naar de bewegingen van de spelers van Helmondia.

Helaas mocht dit niet baten, Helmondia loopt uit naar 7-1 en zijn meer als terecht de kampioen van onze klasse.

De jongens en meid hebben hard gewerkt en gezorgd dat de uitslag binnen de perken bleef.

Nog 1 wedstrijd voor de winterstop thuis tegen NWC, hopen dat we de eerste helft positief afsluiten met 3 punten, dat hebben we zeker verdiend na een goede eerste competitieronde, waarin we goed voetbal hebben laten zien en hard gewerkt hebben.