3 - 0

Lierop 2 (zon)

Mannen zondag, 3, 4e klasse L

22 december 2013 11:30

Na een maandje rust te hebben gekregen door vrije speelrondes en niet gunstig gezinde weergoden, stonden we zo vlak voor de winterstop toch nog een keer op de plak tegen Lierop 2. De vraag die voor de wedstrijd werd gesteld was of het 3e nog wel zijn scherpte had? Is er nog wel sprake van in de "flow" zitten als er zo lang niet gevoetbald is? Gelukkig hadden enkele Reddertjes en Rescue Rangers nog aan hun wedstrijdritme gewerkt bij andere elftallen.

De weersomstandigheden en de kwaliteit van het veld namen die vragen eigenlijk meteen weg. Met veel vettige klei en weinig gras was het al lastig voetballen, maar een dwarse harde wind verzekerde iedereen van een bikkelwedstrijd. Het was dan ook vanaf het begin een wedstrijd van weinig voetbal en hard werken. Gunstig voor Lierop, want onze tegenstander was niet naar de Zeilberg gekomen om als makke lammetjes naar de slachtbank te gaan. De eerste grote kans was dan ook voor de gasten, maar onze sluitpost redde bekwaam. Maar ook Lierop lukte het niet om de voetbalomstandigheden naar zijn hand te zetten.

De wedstrijd had dan ook wat onvoorspelbaars, totdat Johnny Gas na een steekbal van Kantje wist door te breken. Hij werd binnen de 16 neergehaald, waarna Rob van Bree de penalty beheerst binnenschoot. Vlak voor rust werden de rollen omgedraaid en wist John te scoren na voorbereidend werk van Rob. Zo werd er toch met een geruster hart aan de thee gegaan.

De tweede helft was misschien nog wel rommeliger dan de eerste. Het waren lange halen en veel glibber- en glijpartijen. Wat een vermelding nog wel waard was dat Johnny Gas uiteindelijk de eindstand 3-0 binnenschoot, dat Karper na lang blessureleed zijn eerste minuten voor het 3e heeft gemaakt, dat Remy vergeten was zijn oosterse schone mee te nemen en als laatste dat Tonnaer het niet slechter had kunnen treffen met zijn wasbeurt. Succes met wassen na 90 minuten glijden in de klei.