Vrouwen zondag, VR1, 5e klasse P04

2 februari 2014 10:00

Jan Kroezen

Hoi vrouwkes (en jungskes),
De tweede helft van de competitie begon vandaag tegen het altijd moeilijke Merefeldia. Het was nog maar de vraag of de wedstrijd wel door ging. Om 9 uur kwam het verlossende woord: we mochten achter op de plak, in een skon blauw pak. We waren er klaar voor, maar toch waren we best gespannen. We willen kampioen worden, dus iedere wedstrijd is nu belangrijk. Toen we klaar waren om te beginnen, lag de scheids na een goeie stapavond nog op één oor. Een echte Kroezen. Gelukkig kwam hij meteen en konden we beginnen.

Merefeldia begon fel en tikte goed. Gelukkig hielden we genoeg druk en stond de verdediging goed, zodat ze niet tot scoren kwamen. Door een mooie boogbal van Ellis vanuit links kwamen we onverwachts op voorsprong. Snel daarna gaf Moniek een mislukte voorzet, die resulteerde in de schitterende goal van 22 meter afstand: 2-0. Ons spel was nog niet super, maar wonderbaarlijk genoeg waren we vandaag wel een keer effectief. Merefelida bleef goed tikken in driehoekjes, maar maakte het niet af. De 3-0 viel nog voor rust door goed doorgaan van Lisa en goed intikken van Moniek.

De tweede helft speelden we tegen een minder-fel-dia. De druk moest eraf van Toon en we moesten meer vertrouwen krijgen en gewoon lekker gaan voetballen. Dat lukte in de tweede helft ook beter. Het veld begon meer en meer op een modderpoel te lijken. Onze toekomstige shirtjes met varkentjes erop (van topsponsor 't Boerderijke ^^) zouden er helemaal bij passen. Ellis schoot al snel vanuit links met een beetje hulp van Jan de Wind de 4-0 binnen. We bleven fel en er kwamen steeds meer aanvallen. Anouk maakte daarna een 1-op-1 actie mooi af : 5-0. Het ging maar door. Het 'vele' publiek kon nog net met hun ogen knipperen of de 6-0 vloog er al weer in, toen Moniek de bal doorkopte en Demi haar verdediger uitkapte en goed binnenschoot.Anouk vond 7-0 mooier klinken, dus kwam weer in actie. Ze kwam 1-op-1 met de keeper en maakte dit natuurlijk af. De verdeding had de hele wedstrijd goed de nul gehouden, maar vijf minuten voor tijd kreeg Merefeldia toch een vrije trap op een fijne plek. Deze werd schitterend binnengeschoten. En zo kreeg ook de tegenstander een verdiende goal.

7-1, de scheids floot af en Nicolle was blij. Ze had het volgehouden met haar kater. De eerste punten waren binnen! Toon gaf er inne weg, de goeie vent. Volgende week tegen RKMSV. Daar hebben we nog iets goed te maken (en Moniek een appeltje te schillen). Maar voor nu: Wij staan bovenaan, ja wij staan bovenaan! Doei doei!