0 - 3

ZSV VR1 (zon)

Vrouwen zondag, VR1, 5e klasse P04

9 februari 2014 10:00

Voor onze tweede wedstrijd in de nieuwe competitie moesten we naar Meijel. Er waren veel wedstrijden afgelast, maar de onze ging gewoon door! Na een te korte warming-up, een pasjeskeuring en een minuut stilte wegens het plotseling overlijden van onze conciërge Fredje, begonnen we aan de wedstrijd. Het veld was dan wel wel niet zo drassig als verwacht, maar we waren er wel allemaal van overtuigd dat de grasmaaier kapot was in Meijel. Een veld in topconditie en een wind die er voor zou kunnen zorgen dat de bal bij de uittrap weer uit zichzelf in de goal zou waaien: Onder deze omstandigheden klonk het fluitje en begon de wedstrijd.

We begonnen vrij slapjes. We merkten meteen dat RKMSV een stuk zwakker was dan wij, en dat wij ons gingen aanpassen aan hun spel.  Dat moesten we dus niet doen. Er kwamen gelukkig wel kansen. In de 8e minuut kreeg Moniek, die een goede wedstrijd speelde, een mooie bal van Jessica en ze schoot deze scherp via de paal in: 0-1. Toch bleven we zwak spelen, het tikken ging best aardig, maar hoe effectief we vorige week waren, zo oneffectief waren we vandaag. Grote kansen werden gemist en we werden vaak afgefloten voor buitenspel. Na ongeveer 20 minuten kwam Janne in botsing met haar tegenstander en schreeuwde ze het uit. Haar knie was uit de kom, aaaaauwh, en we moesten drie kwartier wachten op de ambulance. Tijdens het wachten in het kleedlokaal kregen we een preek van Pieter. We moesten feller zijn, onze kansen afmaken en achterin duidelijker zijn tegen elkaar. Toch bleef het spel de rest van de eerste helft hetzelfde, veel kansen, weinig goals. Gelukkig was Demi nog wel trefzeker en tikte de bal mooi langs de keeper. Zo gingen we met 0-2 de rust in.

Tijdens de tweede heflt kregen we wat meer tegendruk, omdat Meijel twee speelsters van hun 1e team inbracht. Maar hierdoor gingen wij juist beter spelen. We moesten weer moeite doen en daardoor werden we feller. Het tikken ging beter en we werden ook achterin scherper. Ingrid liet weer eens haar kwaliteiten zien en werkte verschillende ballen achterin mooi weg. Demi gaf na een kwartier spelen een schitterende pass op Lisa, die haar tegenstandig aan de kant beukte en de 0-3 hard binnenschoot. Suus kreeg in de tweede helft eindelijk ook wat te doen en liet meteen zien waarom we niet willen dat ze op vakantie gaat in Maart: een hele mooie redding. Er kwamen nog verschillende kansen. Larissa gaf de irritante laatste man een mooie panna en ging alleen op de keeper af, die helaas nog net redde. Lisa ging keer op keer goed door en zorgde voor verschillende voorzetten. Anouk kreeg kreeg nog verschillende kansen, maar het zat er voor haar vandaag niet in. Ze moet volgende week verplicht op stap van Pieter, om de doelpuntenmachine weer te smeren. Het bleef bij 0-3. Een zwakke eerste helft, een betere tweede helft en veeeels te veel kansen gemist. Maar toch tevreden, weer drie puntjes! Hopelijk gaat het met Janne haar knie snel weer goed en kan ze nog wat wedstrijden mee voetballen dit seizoen. Heel veel beterschap in ieder geval! Op naar volgende week. Kom maar op Laar!