Wij staan bovenaan, ja wij staan bovenaan! 4-1

... (schot)
42'

Vrouwen zondag, VR1, 5e klasse P04

23 februari 2014 10:00

Zondagmorgen: alles was weer normaal. Nicolle was geen taxichauffeur meer, Lisa's haar was niet meer geel-zwart en Suzan was gestopt met hossen. Alleen Ingrid haar stem was kwijt, maar dat was ook wel eens lekker rustig. We hadden allemaal geluisterd naar Toon en hadden de laatste vijf biertjes laten staan, dus konden we 200% gaan knallen in de belangrijke wedstrijd tegen Someren. Deze moesten we winnen!

Na 4 minuten vond Larissa de 0-0 al weer lang genoeg duren en kopte ze, op dezelfde manier als vorige week, vanuit een corner van Anouk de 1-0 binnen. Yesss dat was lekker, want hierdoor werden de zenuwen wat minder en konden we gaan tikken. Na ongeveer twintig minuten werd het vooruitzicht op winst nog beter, toen Moniek, na goed doorgaan van Lisa, de bal kreeg op de zestien meter en deze strak in de rechterhoek schoot: 2-0! Toch was Someren sterk en moesten we hard werken om ze tegen te houden. Ze kregen ook kansen en in de 36e minuut werd het 2-1 door een mooi schot. Hierdoor zakten we wat in en gingen we meer teruguit voetballen. Gelukkig werd Larissa net voor rust onderuit gehaald BINNEN de zestien en nam de scheids de juiste beslissing: penalty. Penaltykiller Moniek stond onder druk, maar schoot de 3-1 netjes binnen.

In de rust werd er flink wat besproken. Het belangrijkste: we moesten positief blijven! We stonden voor en het ging goed, alleen we waren er nog niet. De tweede helft was zwaar. Someren zette aan en we moesten alles geven om in de tweede helft de nul te houden. Maar we hielden vol! De verlossing kwam in de 62e minuut, toen Moniek de bal heel mooi en hard over de keeper schoot. 4-1, dit gingen we niet meer weggeven! Het laatste half uur werd het werkvoetbal. We waren kapot en gingen meer verdedigen dan aanvallen. Door goed coachen in het veld en volle inzet kwam Someren niet meer tot scoren. Het eindsignaal klonk en de winst was binnen!

Weer drie punten! Hoppakeeee. Nu staan we drie punten los op Someren en kunnen we mooi weer zeggen: wij staan bovenaan, ja wij staan bovenaan! Nu even rust, ofja rust, carnavalluhh met zn alluhh en dan 16 maart pas weer tegen Mierlo-Hout! Doeii doeii!