2 - 3

ZSV JO11-4

E-pupillen zaterdag, E4, 2e klasse 202

22 februari 2014 11:00

Na 3 weken extra winterstop mochten we vandaag voor het eerst aan de bak tegen Bavos E2.  Dit team hadden we reeds eerder als tegenstander gehad, namelijk voor de beker. Toen lukte alles bij ons, en was iedere kans een goal....deze ontmoeting ging het minder soepel. We moesten even wennen aan het kunstgras en de harde wind. Deze hadden we gedurende de eerste helft 'mee'. Vooraf hadden we afgesproken dat we de kopjes niet lieten hangen als we een tegengoal zouden incasseren, hetgeen ook gebeurde... uit een scrimmage voor de goal tikte Bavos de 1-0 binnen. We moesten dus aan de bak. Na dit tegendoelpunt begon de ZSV-machine steeds beter te draaien. Verzorgd voetbal met mooie combinaties tussen Lex, Jaimy, Daan, Jort en Levano resulteerden in kansen. Jaimy scoorde uit een goede aanval de 1-1. Door een knal van Daan kwamen we op voorsprong 1-2. Na de rust hadden we wind tegen. Dit leverde soms nijpende situaties op als de keeper van Bavos uitschoot. De bal kwam nagenoeg bij Jens tot aan het doel doorgestuiterd. Onze verdedigers moesten hier aan wennen. Ray, Luuk, Mika en Jordi zorgden ervoor dat de aanvallers van Bavos een zware dag hadden en gaven niets weg.
In de tweede helft gaf Bavos meer druk en kwamen ze meer op onze helft. Bij balverlies van aan hun zijde, konden wij een snelle counter uitspelen. Helaas lukte het deze wedstrijd niet om de vele open kansen om te zetten in doelpunten. We hadden de wedstrijd op slot moeten gooien...maar da's makkelijker gezegd dan gedaan. Jort zorgde met een knal uit de tweede lijn dat er een ruimere voorsprong bereikt werd, echter scoorde Bavos kort hierna de 2-3. Op basis van wilskracht en goed teamwork sleepten de geelzwarten er drie punten uit. Een goed begin..