Assist: Jesse Welten

F-pupillen zaterdag, F1, 1e klasse 202

1 februari 2014 9:30

Vandaag een regenachtig zaterdag in Februari, maar de F1 moet toch voetballen.

De eerste wedstrijd in de nieuwe competitie( ze noemen het de voorjaarscompetitie, maar het lijkt wel op de najaarscompetitie qua weersomstandigheden) uit naar HVV in Helmond. Een nieuwe tegenstander waar we nog niet tegen hebben gevoetbald.

Allemaal op tijd en de jongens en meid schijnen er zin in te hebben.

Na snel omkleden en een warming-up, vandaag onder aanvoering van de captain Sem, stellen we ons op om te beginnen.

We spelen vandaag 7 tegen 7, dus we hebben 1 wissel. Kjell begint in de eerst wissel, dus de opstelling is Bas in de goal, achterin Sem, Eva en Kay, middenveld Ferid en Jadon en voorin Jesse.

We hebben de jongens en meid veel plezier gewenst voor deze wedstrijd en afgesproken dat we meteen goed en fel moeten starten, en dat hebben we gedaan.

De ene na de andere goed lopende aanval rolde over de grasmat en er werd heel hard gewerkt. Achterin werden de duels door Sem, Eva en Kay heel goed gewonnen, de aanvallers van HVV kwamen er niet aan te pas, ze werden er moedeloos van.

Bas heeft in de 1ste helft hooguit 5 ballen moeten uittrappen, hij had het dan ook aardig koud. Op het middenveld werd er hard gewerkt door Jadon, Ferid en Kjell, zij zorgde voor de aanvoer naar voren, waar Jesse ook hard werkte en goed aanspeelbaar was.

Na een paar minuten te hebben gevoetbald kreeg ZSV een corner, die werd genomen door Ferid. Hij gaf de bal hoog voor en via een tegenstander rolde de bal in de goal 0-1. Een goed begin is het halve werk.

ZSV bleef goed combineren en na een pass van Jadon speelde Jesse zich super goed vrij, hij stond zo’n beetje op de achterlijn, maar haalde verwoestend uit, de bal vloog schitterend via de paal binnen 0-2.

De jongens en meid bleven hard werken en na een onderschepping op het midden veld besloot Kjell om eens op solo te gaan, hij kwam met zijn passes uit voor zijn linkervoet, haalde uit en 0-3.

HVV kwam er niet aan te pas en ook Sem liet zich regelmatig voorin zien. Kay en Eva hielden het achterin verder dicht. Dat betekende net voor de rust 0-4. De bal werd op het middenveld rond getikt en kwam uiteindelijk bij Kjell, die haalde van afstand hard uit en de bal vloog over de keeper, ruststand dus 0-4.

Jordy en Gino hoefde in de rust niets te zeggen, er werd alleen gezegd fantastisch gevoetbald en gewerkt, ga zo door.

Dat werd inderdaad gedaan. Net na de rust viel de volgende goal alweer, Kjell scoorde zijn 3de van de dag 0-5.

Het weer was slecht maar het spel was verwarmend. Dat bleek ook uit de volgende goal. Jesse, Jadon en Kjell zetten een aanval op, na een 1-2 tussen Kjell en Jadon, kwam de bal weer terug bij Jadon, die een prachtige lob in gedachte had en dat lukte ook nog 0-6.

Ferid was door de wisselingen even achterin gaan voetballen en pikte de bal achterin op, hij begint aan een rush over het veld, hij ziet dat Jesse vrijstaat en speelt de bal in. Jesse neemt de bal mee en haalt hard uit, bal in de hoek en 0-7.

HVV krijgt ondertussen ook een paar kansjes en schiet een bal op de paal, uit de tegenaanval maakt Kjell er nog 0-8 van.

HVV redt op het einde van de wedstrijd nog de eer en maakt de einduitslag 1-8.

Als de scheidrechter affluit spurt Bas snel naar de douches( die ook nog koud blijken te zijn), hij heeft het heel koud gehad en Kjell gaat de penaltyseries keepen.

Ferid is ondertussen ook al in het kleedlokaal want die heeft een paar minuten voor tijd een schoen in zijn gezicht gehad.

Een heel goed begin van de nieuwe competitie en de eerste 3 punten zijn binnen. Een hele goede wedstrijd van de jongens en meid van de F1, nogmaals super goed gevoetbald.