24 januari 2010 14:30

Dreumel, J.A.R. van

ZSV-Liessel
Eindstand: 0-0

De Deurnese derby tussen ZSV en Liessel heeft geen winnaar opgeleverd. Na negentig minuten stevig voetballen, gaf het scorebord nog altijd 0-0 aan. Scheidsrechter Damen was af en toe ongelukkig in zijn beslissingen en deelde vier gele kaarten uit.

In de eerste helft was het verrassend Liessel dat het meeste initiatief toonde. Met veel inzet maakte de ploeg het goed combinatiespel van het meer voetballende ZSV onmogelijk. De eerste mogelijkheden waren dan ook voor de gasten. Rick van de Boomen kreeg in de 3e minuut een vrije trap te nemen. De als voorzet bedoelde bal zeilde naar de rechterkruising en via het aluminium sprong het leer het veld weer in. Amper een minuut later was Frank Aarts dichtbij, maar zijn inzet verdween van dichtbij hoog over het ZSV-doel. Na tien minuten waren de gastheren voor het eerst gevaarlijk. Ruud Swinkels stuurde Rick van der Putten weg op rechts. Die omspeelde doelman Mike Mirer, maar de hoek werd te moeilijk en via de buitenkant van de paal verdween de bal over de achterlijn. In de 18e minuut kwam een overtreding van Liesselnaar Cor van Lieshout op Ruud Swinkels hem op geel te staan. Een minuut later counterde Liessel bekeken en Bart van de Akker moest met een sliding redding brengen. Ook de daaropvolgende hoekschop was gevaarlijk, maar opnieuw kwamen de gastheren goed weg. Na een minuut of vijfentwintig werd ZSV sterker en moest Liessel af en toe alle zeilen bijzetten. Dat leverde Brian Aarts geel op toen hij Rens Manders onreglementair tegen het gras werkte. In de 35e minuut was er geel voor ZSV-aanvoerder Rob van Bree voor blokkeren. Met een brilstand gingen beide ploegen rusten, waar de thuisploeg zeker niet ontevreden mee mocht zijn.

ZSV kwam na rust beter uit de kleedkamer en de eerste gevaarlijke actie was van Hans Verbaarschot in de 50e minuut. Zijn inzet verdween echter langs de verkeerde kant van de paal. Drie minuten later zag Rick van der Putten een prima actie geen resultaat opleveren. In de 57e minuut was er eindelijk een vloeiende aanval van ZSV. Een combinatie, opgezet door Marcel van den Heuvel, voortgezet door Rick van der Putten, leverde uiteindelijk Marlon Altink een goeie mogelijkheid op, maar zijn inzet verdween in het zijnet. In de 77e minuut ontsnapte ZSV aan een achterstand toen de snelle Rob Berkers op links goed doorging en zijn inzet met moeite gepareerd zag door ZSV-goalie Dirk van de Mortel. In de 81e minuut was er geel voor Rob Berkers van Liessel na een grove overtreding. Een minuut later stuurde Boy Verlijsdonk met een schitterende dieptepass Rick van der Putten weg op links, diens voorzet werd door Ruud Swinkels net niet op waarde geschat. Even voor het einde van de wedstrijd was Hans Verbaarschot nog dichtbij een goal, maar zijn vrije trap werd keurig gered door de Liessel-goalie. In de allerlaatste seconden was Liessel nog dicht bij de winnende treffer, maar doelman Dirk van de Mortel behoedde de gastheren voor een verliespartij.