Mannen Zondag standaard 1, 4e klasse F

13 december 2009 14:30

Kolenberg, J.H.

ZSV wint bitterkoud duel van ELI

De thermometer gaf enkele graden boven nul aan, maar de gevoelstemperatuur lag daar zeker een graad of vijf onder. Het voetbal in de eerste helft was van een gelijkwaardig laag niveau; het warmde de toeschouwers absoluut niet op.

Op een stroef veld, waarop de bal echt niet wilde lopen, ploeterden ELI en ZSV zich door de wedstrijd. Waar ZSV probeerde te combineren, maar daar niet echt in slaagde, probeerde ELI het vooral met lange ballen. Scheidsrechter Kolenberg uit Helmond maakte een echte wedstrijd ook niet mogelijk, want hij floot vaak en soms te snel af.

In de 15e minuut was ZSV als eerste dichtbij een doelpunt. De bal werd op links gespeeld naar Rick van der Putten, die Boy Verlijsdonk vrij zag lopen. Die schoof direct door naar het midden, waar Marlon Altink de bal in één tijd nam. Doelman Erwin Biemans zweefde de bal uit de rechterbovenhoek.

Altink kreeg enkele minuten later geel wegens opmerkingen op de leiding, toen Dennis Voncken zijn tegenstander in de rug liep en daarvoor teruggefloten werd.

In de 30e minuut was ELI eindelijk doelgevaarlijk. Steenbakkers kopte de bal op doel na een mooie voorzet, maar Dirk van de Mortel was op zijn plek en verwerkte de bal tot hoekschop.

In de 39e minuut kon de ZSV-aanhang zich wat warm springen. Een bal die in de zestien terechtkwam, werd door doelman Biemans weg gestompt, maar deze kwam in de voeten van Rob van Bree terecht. In één tijd boogde hij de bal over alles en iedereen, maar prachtig in het lege doel: 0-1.

Op slag van rust was er geel voor Bram Donkers na een overtreding op Rick van der Putten. De toegekende vrije trap werd door Marlon Altink direct op goal geschoten en met enige moeite wist de doelman een grotere achterstand te voorkomen.

De tweede helft bracht gelukkig wat beter voetbal, al was het eerste beschrijvingswaardige moment een gele kaart voor Boy Verlijsdonk wegens het wegtrappen van de bal na een afgefloten overtreding.

In de 59e minuut was er een grote mogelijkheid voor de bezoekers. Uitblinker Ruud Swinkels was op rechts zijn tegenstanders te snel af en gaf goed voor op Boy Verlijsdonk. Zijn inzet kon slechts met de grootst mogelijke moeite gekeerd worden.

In de 68e minuut was er een strafschop voor de thuisploeg. Dennis Voncken bracht zijn tegenstander binnen de zestien ten val, terwijl de bal al voor doelman Dirk van de Mortel was. Onnodig dus en met gevolgen. De ZSV-goalie was kansloos tegen de inzet van Bas Hollanders: 1-1.

In de 71e minuut was Rick van der Putten dichtbij een goal na een vlotlopende combinatie. Met ver uitgestrekt been toucheerde hij de bal nog, maar de uitkomende doelman Biemans kon de bal klempakken.

In de 75e minuut was het wel raak. Een snel uitgevoerde counter over drie schijven, leverde een doelpunt op toen Ruud Swinkels, die eerst een eigen poging zag mislukken, afgemeten passte op Koen Kuunders. Die hoefde het leer alleen nog maar binnen te schuiven en dat deed hij: 1-2.

In de laatste minuut was er nog geel voor Marcel van de Heuvel, al was dat wat overdreven. ZSV gaf niets meer weg en speelde het duel in de blessuretijd, die toch zeker een minuut of zes duurde, bekeken uit.