58'
75'

Vrouwen zondag, VR1, 5e klasse P04

23 maart 2014 12:00

Het was weer zondag, en dat betekende dat het sterrenteam van ZSV er weer klaar voor was om drie punten te pakken. We konden deze week een keer uitslapen, want we moesten pas om 12 uur voetballen uit tegen Merefeldia. En ook al hadden we thuis met een vertekende 7-1 van deze ploeg gewonnen, dit werd een hele belangrijke en moeilijke wedstrijd. Winst betekende een concurrent minder voor het kampioenschap. Zinnuhhwààchtig, dat waren we. En dat was ook wel te zien toen we begonnen aan de eerste helft. We speelden slecht en waren niet scherp. Merefeldia liet weer eens zien dat ze voetballend heel sterk zijn. Gelukkig waren wij wel, net als bij de thuiswedstrijd, effectiever. Na een kwartier kwam Manon na een goede actie langs haar tegenstander, riep ‘ANOUK’ en zette de bal vanuit rechts voor. Anouk tikte de bal binnen en yesssss 0-1 voor. Dat hadden we hard nodig! Het bleef spannend. Suus redde een paar keer mooi, waardoor we de voorsprong behielden. Tien minuten na de eerste goal werd er even goed getikt. Voorin ging de bal van Moniek naar Larissa naar Anouk, die alleen voor de keeper kwam en de bal goed binnenschoot. De prima fluitende scheids, zette de vlagger van Merefeldia buitenspel, en keurde de goal gewoon goed. Hoppaaa 0-2! Jammer maar helaas bleef het dat niet lang, want in de 36e minuut maakte de goed spelende tien van Merefeldia van afstand een mooie goal. En zo gingen we met 1-2, en ontevreden over ons spel,  de rust in.

In de tweede helft begonnen we wat sterker en ging het tikken wat beter. De wedstrijd werd fysieker en energieslopender. Merefeldia bleef druk zetten op onze verdediging en in de 58e minuut maakten ze de gelijkmaker. Ondanks deze domper bleef ons hele team er vol voor gaan. We moesten winnen! Toch bleven we in de tweede helft meer verdedigen dan aanvallen en leek de overwinning ver weg. Een kwartier voor tijd kregen we een corner. Toon riep: ‘Larissa kop ‘m er maar eens in’. Moniek vuurde de bal perfect af richting de tweede paal, Larissa dook naar de bal, en luisterde naar Toon.  2-3!! We juichen nooit zo heel uitgebreid na een goal, maar nu waren we allemaal toch echt wel blij! Nu nog volhouden! Pff en dat was nog een zware taak. In de laatste minuten kwamen er nog een paar kansen en een corner voor Merefeldia, die nog net werd weggewerkt. Het was super spannend, maar toen klonk eindelijk: fuuut, fuuut, fuuut.

Yes yes yes! De trainer was opgelucht! Dit waren belangrijke punten. We staan nu 9 punten los van Merefeldia. One competitor down, one to go. De muziek ging aan in het kleedlokaal, er werden vreugdedansjes gedaan en ‘We are the champions’ klonk stiekem al even kort. De kampioenswedstrijd zit er aan te komen….^^ Maar eerst maar eens kijken of we over twee weken ook tegen Meijel kunnen winnen. Talk to you later ZSVers. Gegroet, uw trouwe reporter.