2 - 4

ZSV JO11-4

E-pupillen zaterdag, E4, 2e klasse 202

22 maart 2014 11:00

Vandaag mochten de 2 najaarskampioenen tegen elkaar aantreden. Liessel E2 was nog ongeslagen in deze voorjaarscompetitie.  De wind had aanzienlijke invloed op de wedstrijd. In de eerste helft hadden we wind tegen.
Door 2 doorgeschoten uittrapballlen van de keeper van Liessel kwam de bal in een keer bij hun spitsen, die makkelijk wisten te scoren. Voor onze verdedigers was het lastig om telkens zo'n uittrap in te schatten.  Ray bleef, zoals altijd, rustig en corrigeerde de hele wedstrijd daar waar nodig. Jordi had zijn man in de pocket en bracht Jort vaak goed in stelling, die vervolgens zijn snelheid goed benutte in het verleggen van het spel naar voren. Mika onderschepte een keer een pass van Liessel, stak het veld over in schoot van 20 meter rakelings naast de kruising. Luuk kon regelmatig mee aansluiten naar voren, maar moest telkens snel weer terug voor de snelle rechtsbuiten van de tegenstander. Keeper Jens moest steeds rekening houden met de wind en een hobbelig veld.
Desondanks speelden we goed combinatievoetbal, hetgeen tot enkele kansen voor ZSV leidde. Jort, Daan en Levano kwamen alleen voor de keeper, maar het lukte net niet.  De 2-0 ruststand was meer een afspiegeling van de invloed van de wind, dan van het geleverde spel. In de tweede helft werd er meer strijd geleverd door ons en bleven we goed combineren. Belangrijk ook de rol van onze verdedigers die grip kregen op hun tegenstanders. Uit een verre uittrap van Luuk werd Daan bereikt. Deze gaf een scherpe voorzet op Jaimy, die zeer knap afronde met een volley. Dit gaf onze geelzwarten nog meer moed en de jacht op de gelijkmaker werd ingezet. Levano knalde in de linkerbovenhoek de 2-2 binnen, na een goede voorbereiding van Jort en een slim tikje van Daan. Het spel ging snel over en weer. Luuk moest flink aan de bak om zijn doel schoon te houden, hetgeen prima lukte. Jens had moeite met de linksbuiten, maar bleef steeds strijden om de bal, goed geassisteerd door Ray. 5 minuten voor tijd maakte Daan de 2-3. Als een duveltje uit een doosje kon hij net op tijd zijn voet tegen de bal zetten, alvorens de keeper erbij kon. Liessel kreeg nog enkele kansen, maar o.a. een sterk blok van Ray voorkwam een gelijkmaker. Een snelle en verre uittrap van Luuk, ruim in blessuretijd, zette Levano en Daan alleen voor de keeper. Deze counter werd goed door Levano benut. Mede omdat Daan het veld breed hield, kon de keeper geen keuze maken en schoof Levano de bal mooi in het hoekje: 2-4 ! De beloofde broodjes frikadel en kroket gingen erin als koek. Een terechte beloning voor de geleverde prestatie van onze E4.