Vele toeschouwers genieten van mooie wedstrijd

Kjell Maas (solo)
Kjell Maas (schot)

F-pupillen zaterdag, F1, 1e klasse 202

5 mei 2014 18:30

Het is vandaag maandag 5 mei 2014 en de f1 speelt vandaag de 1 na laatste wedstrijd van het seizoen.

Het is prachtig weer, iedereen, ook Sem,is fit en heeft er zin in. Gelukkig zijn er vandaag ook vele toeschouwers, leuk voor de kinderen, kunnen ze laten zien wat ze voetballend in huis hebben.

Bas is vandaag de aanvoerder en Jordy en Gino houden de wedstrijdbespreking al in het kleedlokaal en daaruit blijkt dat de jongens en meid er zin in hebben vandaag.

NWC is maar net op tijd, dus na onze gebruikelijk warming-up kan de wedstrijd beginnen.

NWC geeft vanaf het begin goede tegenstand en laat merken dat wij het vandaag niet zo maar gaan winnen, we zullen vandaag weer ons eigen spel moeten spelen en fel de duels in moeten gaan. Kjell, Ferid en Jadon werken hard op het middenveld en laten de bal goed rondgaan. Eva, Sem en Kay hebben de zaakjes achterin goed onder controle en zorgen dat menig aanval van NWC wordt tegengehouden, als het kan wordt er van achteruit opgebouwd, moet de bal naar voren getrapt worden dan doen onze verdedigers dit keurig. Als er dan onverhoopt toch een aanvaller lang onze verdedigers glipt dan kwamen ze vanavond Bas tegen. Bas heeft vanavond een hele goede wedstrijd staan te keepen. Hij hield de ballen uit elke stand uit het doel. Goed gekeept Bas. Voorin heeft Jesse weer de nodige meters gesleurd en hield daar de verdedigers bezig. Jesse was aanspeelbaar, liep goed vrij en zorgde voor de nodige combinaties samen met Kjell, Jadon en Ferid. Het was een goede wedstrijd van onze kant, waarin de bal heel goed werd rondgespeeld. NWC begon zoals gezegd ook goed aan de wedstrijd, zo kon het dus gebeuren dat f1 op achterstand kwam. Jesse, Kjell, Jadon en Ferid hadden al enkele kansjes gehad, maar het was NWC die de 0-1 binnen tikte. F1 bleef niet lang bij de pakken neer zitten en pakte het spel weer op. Bas trapte de bal uit, die belandde bij Jadon in de voeten, Jesse liep vrij en kreeg de bal van Jadon in de voeten. Jesse zag Sem vrij staan, die vanuit de verdediging mee naar voren was gelopen, en Sem nam de bal keurig aan, hij liep richting het doel en haalde uit, redding keeper, rebound Sem en de verdiende 1-1 lag achter de keeper. Sem was heel blij want dit was zijn eerste doelpunt van zijn nog jonge carrière. De keeper van NWC hield daarna nog een paar zekere goals tegen en dan zal je zien als je zelf de kansen niet maakt valt de goal aan de andere kant. Vlak voor rust en volgens Jordy in de 4de minuut van blessuretijd( terwijl er gaan blessures zijn geweest) scoorde NWC uit de kluts de 1-2. In de rust de jongens en meid complimenten gegeven voor de werklust en het veldspel, de gelijkmaker kon in de 2de helft dan ook niet lang uitblijven. En zo gebeurde het uit een afstandsschot van Jadon wist de keeper van NWC de bal niet goed vast te houden, Jesse was er als de kippen bij en tikte de bal frommelend achter de keeper 2-2. Dat wordt er verwacht van een spits, scherp voor de goal. NWC hield ook druk op onze verdediging en het was Bas die ons in deze fase overeind hield, hij hield namelijk 3 a 4 zekere goals tegen, zo bleef het spannend en 2-2. Met nog 10 minuten te spelen kreeg Kjell de bal op het middenveld aangespeeld door Kay en Kjell besloot om het van afstand te proberen, goed gedacht dat betekende de verdiende 3-2. NWC was hierna moe gestreden en kon geen vuist meer maken. Jesse knalde de bal nog een keer snoeihard op de paal en Jadon probeerde ook nog een paar keer van afstand te scoren. Het slotakkoord was voor Kjell, hij knalde de 4-2 achter de keeper. Eva, Kay, Sem en Bas zorgden met hun goede spel vandaag voor het slot op de deur, terwijl Jadon, Ferid, Kjell en Jesse het voorin met mooie aanvallen NWC het lastig maakte. Een zeer verdiende overwinning en een mooi wedstrijd voor het massaal opgekomen publiek, dat heeft ons team ook goed gedaan, bedankt.

Volgende week de laatste competitiewedstrijd voor onze F1  uit naar Brandevoort, om daarna toe te leven naar de kraker van het jaar de wedstrijd ZSV f1- Ouders f1 op dinsdag 20 mei a.s om 18.45u. Ook hier mag het publiek massaal op afkomen.