ZSV 1 (zon)

Mannen KNVB beker Amateur poule 1, Groep 1 37

22 augustus 2009 18:00

Eerste bekerwedstrijd wint ZSV met dertienklapper!

De eerste wedstrijd die ZSV in de prille bekercompetitie speelde in Tienray eindigde in een meer dan overtuigende 0-13. Deze uitslag was niets overdreven, want er was maar één ploeg die speelde. Of het moet zijn dat het slippertje dat Jan Verlijsdonk in de tweede helft maakte, maar dat vakkundig werd rechtgezet door de ZSV-goalie als een uitgespeelde mogelijkheid beoordeeld wordt. Dan namelijk zou TOP’27 tot één echte kans gekomen zijn.

In een, voor deze warme zomeravond, vrij hoog tempo dicteerde de geelzwarten het spel met directe combinaties.

Aanvoerder Rob van Bree heerste op het middenveld en dirigeerde zijn elftal alsof hij er al jaren speelt. Hij zette de lijnen uit en coachte de veelal jonge spelers om zich heen. Zo ontstond een sterk spelend team dat kans op kans stapelde. En daaruit werd ook volop gescoord. In de 10e minuut opende Rick v.d. Putten de score en amper een minuut later was het Marlon Altink die keurig binnenboog na een afgemeten dieptepass van Rob van Bree. Na 20 minuten rond Hans Verbaarschot binnen na goed voorbereidend werk van Rick v.d. Putten. Drie minuten later was het opnieuw Van der Putten en dat deed hij zeven minuten later nog een keer. De 6-0 (39e minuut) kwam ook van de voet van Van der Putten na goed voorbereidend werk van Boy Verlijsdonk. Bij het volgende doelpunt stond Van der Putten aan de basis: hij zette goed door, zag Marlon Altink staan, die bekeken langs de paal binnenschoof. De ruststand werd in de 42e minuut op 0-8 gebracht door Rob van Bree, nadat hij drie tegenstanders wist te omspelen.

In de tweede helft ging ZSV gewoon door. De tegenstander, die uitkomt in de vijfde klasse, had niets in de melk te brokkelen! Patrick Crommentuijn legde in de 60e minuut de bal voor en Hans Verbaarschot liep het leer binnen. In de 65e minuut was het opnieuw Hans Verbaarschot die raak schoot. De 0-11 kwam van de voet van Peter van Engeland. In de 80e minuut was het Marlon Altink die binnenkopte. Zeven minuten voor tijd maakte Geert Verhees de dertien vol, na een combinatie met Hans Verbaarschot.

De volgende wedstrijd in de bekercompetitie is a.s. dinsdag om 18.45 uur, thuis tegen Leunen.