25 april 2010 14:30

Haas, H.A.M. de

Periodetitel is binnen!

ZSV blijft op koers voor kampioenschap

Het inhaalduel tegen Stiphout Vooruit is voor ZSV verlopen zoals vooraf gehoopt. Door te winnen met 2-0 werd de periodetitel binnengehaald en met nog twee duels te gaan, gaat ZSV alleen aan kop in de 4e klasse F.

De eerste helft was amper begonnen, of de gasten gaven aan dat ze niet waren gekomen om cadeautjes uit te delen. In een hoog speltempo probeerde men de ZSV-defensie te slechten. Maar zoals al zoveel ploegen hebben ondervonden, is die defensie dit seizoen uiterst betrouwbaar. Als je dan ook nog het geluk wat aan je zijde hebt, dan is tegenscoren bijna een onmogelijkheid. Met die wijsheid konden de gasten terug naar Stiphout, want er werd alleen gescoord door de thuisploeg.

Zoals ook vorige wedstrijd leunden de geelzwarten op die defensie en met snelle uitvallen werd geprobeerd het de gasten moeilijk te maken. Door de schorsing voor Rik v.d. Putten was er echter een belangrijk wapen dat ontbrak. Diens snelheid was menig tegenstander een gruwel en er was niemand bij ZSV die dat nu kon bewerkstelligen. De A-junioren Maarten Kuunders en Koen Kuunders brachten echter andere mogelijkheden. Hans Verbaarschot schoof regelmatig naar rechts, zodat de ‘Kuundersen’ in het centrum gevaarlijk konden combineren.

In de 16e minuut waren de gasten dichtbij een doelpunt. Michiel Kemps passte de bal achter de verdediging, waar Teun Welten door was gelopen en de bal net naast kopte. In de 22e minuut liep Niek v.d. Berg tegen geel op doordat Rens Manders de bal te kort passte. Met een uiterste krachtinspanning probeerde Van de Berg er nog iets van te maken, maar hij raakte daarbij Bjorn Notté. In de 34e minuut kreeg ZSV een grote mogelijkheid geboden. De kans kwam werkelijk uit de lucht vallen na miscommunicatie in de Stiphoutse defensie. Hans Verbaarschot kwam daardoor vrij voor de doelman, maar hij had zijn vizier niet scherp staan. Een minuut later was het wel 1-0. Niek van de Berg ontving op rechts de bal en stoomde op. Met een strakke voorzet bediende hij Maarten Kuunders die hard binnentikte!

In de 2e helft waren er meer kansen voor ZSV doordat de gasten een op een gingen spelen. Al snel mocht Koen Kuunders vanaf de linkerpunt van het strafschopgebied aanleggen, maar hij miste het doel op een metertje. Scheidsrechter De Haas, die al de hele wedstrijd z’n best deed om de show te stelen, maakte het wel heel bont toen hij Dirk van de Mortel geel gaf omdat die te lang zou treuzelen met uittrappen. De bal die hem werd toegeworpen was echter een trainingsbal die uit de dug-out van de gasten kwam. De leidsman had naar die uitleg geen oren, zoals hij wel meer niet wilde horen of zien. In de 59e minuut kopte Maarten Kuunders uit een hoekschop net niet raak. In de 62e minuut besloot de scheidsrechter dat het tijd werd dat hij weer eens in de picture kwam. Een duel waarin Koen Kuunders de bal speelde, werd door hem anders gezien en hij trakteerde de jonge ZSV’er op een gele prent. Met nog een klein kwartier te spelen kwam de thuisploeg op 2-0. Koen Kuunders schatte een diepgespeelde bal beter in dan zijn tegenstander en hij kon alleen op doelman Addy Klaasen af. Kuunders had zijn hoek al lang van tevoren uitgezocht en onhoudbaar schoof hij de bal in de verre hoek. Amper drie minuten later gaat Rob van Bree alleen op het doel van de tegenstander af. Hij wil Boy Verlijsdonk de eer gunnen om de 3-0 binnen te tikken, maar zijn breedtepass werd op het nippertje onderschept. De gasten probeerden nog wel en wisten zelfs nog een keer het aluminium te vinden, maar tot scoren kwamen ze niet.

Nacompetitiedeelname werd met deze overwinning veiliggesteld, maar mogelijk is die energie niet nodig. Het kampioenschap lonkt voor het team van John Elbers!