Verslag geschreven door Schijndel wedstrijd schijndel B1 - ZSV B1

7 november 2015 15:00

Uden, F.R. van

Zwak Schijndel/DE WIT B1 pakt 3 punten

Zwak Schijndel/DE WIT B1 pakt 3 puntenVanmiddag speelde Schijndel/DE WIT B1 haar negende competitiewedstrijd van dit seizoen tegen ZSV B1. Met 18 graden op de thermometer, werd het bijna een voorjaarswedstrijd.
De wedstrijd werd gespeeld op het Hoofdveld en stond onder leiding van KNVB scheidsrechter van Uden. Met de nog steeds geblesseerde Bjorn op de bank, beschikte trainer John over 13 fitte spelers.
ZSV B1 beschikte over 10 tweede- en 4 eerstejaars B-spelers en zou dus serieus tegenstand bieden vandaag; zeker na de 5-0 overwinning die de ploeg vorige week boekte op Deurne B1.
De wedstrijd begon matig van beide kanten. Veel balverlies en te vaak te korte passes. Af en toe kreeg ZSV B1 een kans op een snelle uitbraak, maar tot echte kansen kwam het niet.
Schijndel/DE WIT B1 daarentegen was ook niet echt creatief en kwam slechts drie keer tot een serieuze doelpoging, maar domineerde in de eerste helft.
ZSV B1 speelde goed en was fysiek sterk. Er werd snel duidelijk waarom de ploeg Deurne de baas was geweest vorige week.
Drie keer werd er een flinke overtreding gemaakt door de mannen van ZSV B1 waarvoor ze niet gestraft werden door de scheidsrechter, die hier geen gevaar in zag.
Uiteindelijk mocht Brent in de zevenentwintigste minuut een vrije trap nemen op ongeveer 20 meter van de goal. Hij schoot de bal schitterend in en noch de verdediging, noch de keeper kon het doelpunt vermijden; de 1-0 was een feit.
Hierop schudde ZSV B1 pas echt wakker en het elftal begon beter te spelen. De Schijndelse verdediging had haar handen vol aan de snelle spits en de snelle linksbuiten.
In de rust werden er weer de nodige tactische en technische tips gegeven.
Na rust ging de wedstrijd door zoals voor de rust het geval was geweest. De twee ploegen waren gewaagd aan elkaar, maar deden niet voor elkaar onder.
In de tweede helft volgde 5 wissels; drie bij ZSV en twee bij Schijndel/DE WIT B1. Ook volgde er een gele kaart, die vreemd genoeg aan Schijndel/DE WIT B1 gegeven werd, waar er voor rust drie richting ZSV B1 uitbleven.
De laatste tien minuten van de tweede helft waren duidelijk voor ZSV B1, dat volle bak probeerde een gelijkspel te forceren. Maar na zes minuten blessuretijd, kon de scheidsrechter het ook niet meer langer rekken en werd er afgeblazen.
Schijndel/DE WIT B1 speelde niet erg best vandaag en had over een gelijkspel niet mogen mopperen.
Gelukkig hielden de mannen van Schijndel/DE WIT B1 de drie punten vandaag in Schijndel, waardoor het elftal op de tweede plaats staat. Toch goed gedaan mannen !!
Koploper Geldrop B1 won vandaag met maar liefst 8-0 van Deurne B1. Rood-Wit speelde vandaag gelijk tegen Boekel Sport. Hierdoor staan de eerste vier in de lijst op 4 punten van elkaar. En dat allemaal in de wetenschap dat volgende week de wedstrijd tussen de nummers een en twee op het programma staat.