40'

E-Pupillen (voorjaar), E1, 1e klasse 200

6 maart 2010 10:30

4    -    3

Vandaag de wedstrijd tegen onze angstgegner MIFANO E1. In het geheugen van de leiders staat slechts 1 winstpartij en dat is al weer enkele jaren geleden.

Maar zoals elke wedstrijd begint deze ook weer gewoon op 0-0, helaas duurde dat niet lang want in de 8e  minuut was het raak uit een vrije trap die binnensloeg via binnenkant paal. Enkele minuten later had Ward de kans om de stand gelijk te trekken maar hij miste jammer genoeg. Tot overmaat van ramp kwam Mifano in de 12e minuut op 2-0 door een bal die voor Teun onhoudbaar het doel in waaide.

Wanneer we nog iets wilde maken van deze wedstrijd moesten we snel terugslaan en dat deed Joost dan ook, met een bekeken schot bracht hij na een kwartier spelen de stand op 2-1.

Met die stand gingen we ook de rust in, met een 2-1 achterstand  mochten we niet mopperen want Mifano had grote kansen niet weten te verzilveren en ons geluksengeltje deed z’n werk.

De 2e helft begon zoals de eerste, na 5 minuten spelen keken we tegen een 3-1 achterstand aan doordat we niet meeliepen met een speler die een korte corner direct binnenschoot. Vijf minuten later weer een corner voor Mifano en ditmaal werd hij tot doelpunt gepromoveerd door Illias. Nadat hij een zwieper kreeg van een speler van Mifano kreeg hij de bal zo op z’n hoofd dat hij hem pardoes de kruising in kopte, een prachtig doelpunt helaas aan de verkeerde kant van het veld.

Een 4-1 achterstand met nog een kwartier te spelen, vorige week hebben we gezien dat je in 8 minuten 3 doelpunten kunt maken dus we bleven hoop houden. Een paar minuten na de 4-1 was het Ward die goed doorging en in 2 keer de 4-2 op het scorebord zette. Weer een paar minuten later was het Joost die hard de 4-3 binnenschoot, zou het dan toch nog kunnen.

We hadden nog ruim 10 minuten om de 4-4 te maken en misschien zat er nog wel meer in het vat. Het spel ging in die 10 minuten over en weer, met kansen aan allebei de kanten maar helaas wisten we niet meer te scoren.

Een gelijkspel was misschien ook wel onverdiend geweest want Mifano had het betere van het spel.  Binnenkort krijgen we de kans op revanche want dan komen we ze tegen in de halve finale van de beker.

Positief was dat de kopjes niet gingen hangen en dat we tot de laatste minuut zijn blijven werken.