Mannen Zondag standaard 1, 4e klasse F

7 maart 2010 14:30

Scheidsrechter

vd Zanden

Op een zwaar te bespelen veld heeft ZSV een zwaar bevochte overwinning uit het vuur weten te slepen. De bij tijd en wijle harde wedstrijd leverde slechts één doelpunt, maar wel vier gele kaarten op. Bij rust was de stand nog blank, al had de thuisploeg daar de hulp van de scheidsrechter bij nodig. Immers de gasten werd een glaszuivere penalty onthouden.

De eerste tien minuten waren voor de gastheren. Ze speelden feller en joegen de bal goed af, waardoor ZSV niet in het spel kon komen. Na een kwartier veranderde dat. Hans Verbaarschot omspeelde doelman Rene Verhaeg die letterlijk aan de noodrem trok door Verbaarschot aan het been te gaan hangen. Scheidsrechter v.d. Zanden kreeg dat blijkbaar niet mee, want hij besloot tot het geven van een hoekschop. Alle protesten ten spijt bleef hij bij zijn beslissing. Uit die hoekschop werd ZSV weer gevaarlijk middels een kopbal van Hans Verbaarschot die door een verdediger uit het doel gekopt moest worden. In de 27e minuut moest ZSV-goalie Dirk van de Mortel handelend optreden, wat hij bekwaam deed. In de slotminuten van de eerste helft was Sparta de bovenliggende ploeg, maar tot echt doelgevaar kwam het niet.

In de tweede helft kwam ZSV beter in het spel. Dat leidde in de 66e minuut tot een 0-1 voorsprong toen Maarten Kuunders de bal goed teruglegde op Boy Verlijsdonk. Met een bekeken schot in de rechterbenedenhoek wist Verlijsdonk doelman Verhaeg te verschalken. Sparta drong vervolgens aan, terwijl ZSV op de counter loerde. De beste kansen waren vervolgens voor de gasten, maar gescoord werd er niet meer.

ZSV deed met deze overwinning goede zaken en passeerde de Spartanen op de ranglijst.