Anoniem (schot)
Assist: Anoniem

Mannen zondag, 3, 4e klasse 11

2 oktober 2016 12:00

De derde competitiewedstrijd bracht het 3e in Veghel, waar de 1e kunstgraswedstrijd van het seizoen tegen het plaatselijke 3e op het programma stond. Het werd een lange dag voetbal die startte met veel frustraties en eindigde met een voldaan gevoel.

Het regende namelijk afmeldingen voor deze wedstrijd. De meeste afmeldingen waren netjes op tijd aangegeven, een enkeling wat later, maar het werd al snel duidelijk dat het 3e met een zeer krappe selectie noordwaarts zou moeten reizen.
Hulp van andere teams kregen we niet, zodat we het zonder enkele vedettes en met krap 12 man moesten gaan doen. Bij de overige spelers begonnen de eerste onderbuik gevoelens al te borrelen.

Zondagochtend was Rocky niet aanwezig en ook niet telefonisch bereikbaar. Zodoende was ook de laatste wissel verdwenen van de spelerslijst en was ook de enige overgebleven centrale verdediger verdwenen. Nog maar 11 man en bij de overgebleven spelers begon de frustratie echt toe te slaan.

Met een minimale bezetting werd er aan de wedstrijd begonnen. Nijnens en Yogi Bear waren het gelegenheidsduo die de centrale verdediging moesten gaan leiden.
Krap 5 minuten in de wedstrijd sloeg bij Bjorn het noodlot toe. Een hamstringblessure zorgde ervoor dat hij de wedstrijd moest beëindigen. 85 minuten voetballen met een man minder op een kunstgrasveld tegen een technisch zeer begaafde ploeg, de frustratie van de overgebleven spelers begon tegen het moedeloze aan te tikken.
De tegenstander uit Veghel rook zijn kans en begon met opkomende verdedigers en snelle passing het overtal te benutten. 5 doelpunten vlogen zo in de touwen en het was dankzij de verdediging, Jordy en een ijzersterk spelende doellat dat het bij 5 goals bleef. Aan de andere kant van het veld was de tegenstander zo onder de indruk van een sterke rush van Steen dat we zowaar een eigen goaltje meepikte. 5-1 rust.

Zwakkere mannen zouden er in de rust moedeloos de brui aan hebben gegeven, maar de 10 van Dirk wilden hier niet aan beginnen. Er werd besloten door keihard te werken, niet te verzaken en in een strakke opstelling de score zoveel mogelijk beperkt te houden.
Het liep echter wat anders.

Al vrij snel in de 2e helft werd Steen in de 16 aangetikt en werd er een penalty gegeven. Penaltynemer Mini Bear heeft overduidelijk nooit bij PSV gevoetbald, want zijn pingel vloog onberispelijk in de touwen. 5-2.
Even later werd Putje na weer een counter richting de goal gestuurd en was zijn 1e van het seizoen een feit. 5-3.
IJzersterk defensief spel van de ZSV zorgde ervoor dat de poort tot een kwartier voor het einde op slot bleef en dat door hard te werken de afstraffing uitbleef. Het enige tegendoelpunt in de 2e helft viel wel, maar het slot was voor Bonkers die na een slimme vrije trap vrij voor de goal kon binnenschieten. 6-4 verlies.

Het laatste zal nog niet over de randzaken van deze wedstrijd gezegd zijn, maar dikke complimenten van uw razende reporter aan de 10 van Dirk voor het sterke spel onder tegenwerkende omstandigheden.