2 - 2

SC Helmondia JO9-1

Onder 9 zaterdag, JO9-1, 1e klasse 203

5 november 2016 9:15

Vol goede moed gaan we van start tegen Helmondia. We willen de 3 punten thuishouden en laten zien dat we een super team zijn. Zeker aan onze toeschouwers langs de kant die ook deze frisse ochtend weer aanwezig zijn. We gaan goed van start maar schrikken een beetje van de tegenstander omdat deze een beetje (veel) fysieker is.
Maar toch komen ze ondanks dit niet zomaar langs onze sterke verdediging, Stijn vGog, Luuk en Finn maar mocht dit wel zo zijn dan is er nog onze bikkel Thijs op doel. Er komen aan beide kanten kansen, ook ons middenveld en voorhoede Jens, Quinn en Daan werken hard. De ruststand is daarom ook 0-0 en we gaan gauw wat drinken en onze tacktiek bespreken welke is dat we vooral zo door moeten gaan, hard werken dan komen de doelpunten vanzelf wel. Dit klopt ook na 10 minuten wordt er gescoord alleen door Helmondia, met een zacht geplaatst schot verdwijnt de bal achter Thijs. Helaas voor ons volgt er na 5 minuten weer een doelpunt voor Helmondia, omdat Thijs de bal niet ziet aankomen kan hij hem ook niet tegenhouden en staan we onverdiend achter. Hier laten we het ook niet bij zitten en doen er een schepje bovenop. Na enkele mooie aanvallen volgt er een corner, deze wordt bij de 2e paal opgepikt door Quinn en hij ziet Stijn vGog vrijstaan, passt de bal over waarna Stijn goed aanneemt en de bal meteen klaarligt om te schieten, BAM, hard achter de keeper, 2-1. Nu zijn we echt los, we winnen duels of voetballen slim om de tegenstander heen. Nadat Stijn vGog de bal verovert heeft  passt hij de bal via de zijkant naar Quinn, deze passt hem mooi naar onze invaller Stijn vLoon en deze passt hem weer terug naar Quinn die slim om zijn tegenstander gelopen is. Hij neemt de bal mee naar voren geeft een voorzet aan Luuk, deze neemt de bal goed en schuift de bal mooi in de hoek achter de keeper, de welverdiende 2-2. In de laatste minuut hadden we zelfs nog een penalty moeten krijgen omdat Stijn vLoon onderuit getrapt/geduwd werd maar deze werd niet gegeven, vlak daarna is de wedstijd ook afgelopen. Wij coaches weten zeker dat als de wedstrijd nog 5 minuten langer had geduurd we de winst hadden binnen gesleept, zelfs met dit gelijke spel hebben jullie laten zien dat jullie een super team zijn, echt klasse jongens !!