5 - 3

Handel 2 (zon)

Mannen zondag, 3, 4e klasse 11

30 oktober 2016 12:00

Vandaag stond de wedstrijd tegen Handel 2 op het programma. Een team dat de competitie zeer sterk was begonnen, maar de laatste paar wedstrijden vooral punten heeft laten liggen.
De herfstvakantie en extra week rust had het 3e echter niet teruggebracht op volle sterkte. Veel spelers zaten nog in de ziekenboeg of kozen bewust voor een weekje extra hersteltijd, waardoor we weer krap in de selectie zaten. Gelukkig waren de jeugdige talenten van de A1 bereid te assisteren, waardoor het team met Dylan en Joost werd versterkt.

Dan de wedstrijd. De eerste 20 minuten ging het spel gelijkwaardig op en had het 3e meteen door dat we tegen een selectie-elftal aan het spelen waren. Tot er vanuit het niets sprake was van een Zeilbergs kwartiertje. Cupido kwam met een spaarzame aanvallende impuls naar voren en schoot de bal in de lange hoek. Dit plaatste hem meteen op de 1e plaats in het topscoordersklassement. Iets wat onze andere centrale verdediger niet zomaar kon negeren. Ook Rocky had deze titel op het oog en probeerde deze met behoorlijk veel aanvallende impulsen te behouden. Dit lukte toen Steen (wie anders) werd neergehaald in het 16 meter gebied en Rocky de pingel al had binnengeschoten voordat andere spelers hadden overwogen de strafschop te nemen. De penalty had ook tot gevolg dat Handel 10 minuten met een man minder moest voetballen door de getrokken gele kaart. Dit was nog niet tot iedereen doorgedrongen, waardoor de Handelkeeper binnen de minuut weer de bal uit het net moest halen. Een lange bal van Jordy ging via het hoofd van Lang Bein naar Steen die ineens vrij voor de goal stond en netjes scoorde.
Het kwartiertje werd tenslotte afgesloten door Bjorn, die buiten de 16 de bal met een mooie krul via de paal binnenschoot. De 1e van hem in Zeilbergse dienst en met een 4-0 ruststand een mooie eerste helft. Althans, tot de slotfase van de 1e helft. Want na wat geklungel in de verdediging viel uit het niets toch nog de 4-1 uit een corner.

De tweede helft was een stuk minder aantrekkelijk dan de 1e. Goed voetbal was grotendeels verdwenen. Dit resulteerde in een onnodige 4-2. Gelukkig vielen beide A-spelers goed in en wist Joost de marge weer naar 3 te brengen met een boogbal over de keeper. Het slot was voor Handel. Een buitenspeler schoot de bal verrassend in de korte hoek en passeerde Jordy, waardoor de einduitslag 5-3 werd.