49'

E-Pupillen (voorjaar), E1, 1e klasse 200

20 maart 2010 10:15

4  -   4

Na de overwinning van vorige week tegen Rood Wit gingen we het vandaag proberen tegen Mierlo-Hout. Een lastige tegenstander waarvan we de laatste 2 ontmoetingen 2 keer hadden verloren. Op een mooi kunstgrasveld zouden we fel van start gaan en proberen te voetballen. Dat wil zeggen minder lange ballen naar voren maar met elkaar via combinaties proberen de tegenstander te snel af te zijn. We gingen goed van start en zetten Mierlo-Hout vast op hun eigen helft. Na een minuut of 8 was het , na een hele mooie opgebouwde aanval via  Stan, Joost en Luc, Ward die de 0-1 op het bord zette. Enkele minuten later was het zelfs 0-2 toen Ilias attent reageerde na een corner van Lars. Een onoplettendheid in de verdediging bij een corner zorgde ervoor dat Mierlo-Hout de 1-2 kon maken. Een goed schot van een van de Mierlo-Hout spelers kon door onze goed keepende Teun, net niet tot corner verwerkt worden en zo kon de 2-2 van dichtbij worden ingetikt. In de tweede helft golfde het spel op en neer. Over en weer waren er  kansen maar toch kwam Mierlo-Hout op 3-2. Een kwartier nog te spelen en dus nog tijd genoeg. Luc kreeg op het middenveld de bal, trok naar binnen en schoot vanaf een meter of 15 via de binnenkant van de paal, schitterend binnen. Nog geen minuut later weer een achterstand. De koppen bleven echter omhoog en we probeerden er met z’n allen toch nog een punt uit te slepen en dat lukte. Ward werd, met nog minder als een minuut te spelen, vrij voor de keeper gezet en scoorde zijn tweede. De eindstand 4-4. Een terechte uitslag. Goed gespeeld mannen, maar als we, met name in verdedigend opzicht, met z’n allen nog wat feller zijn en meer op onze man letten, hadden we hier eigenlijk moeten winnen. Ga zo door.

René bedankt voor het verslag

Wedstrijdverslag van Mierlo-hout

Thuis tegen ZSV

De wedstrijd thuis tegen ZSV was het regenachtig maar warm weer, dit in tegenstelling tot het waterkoude weer van de afgelopen weken. Henk was deze wedstrijd helaas verhinderd vanwege zijn opleiding tot sportmasseur.

De eerste helft was in het begin gelijkopgaand tot de 7e minuut waarin ZSV de 0-1 scoorde nadat de verdedigende taken een beetje werden verzuimd. Mierlo Hout liep vanaf dat moment een aantal minuten achter de feiten aan en kon het initiatief niet naar zich toetrekken. Uit een corner werd het in de 11e minuut zelfs 0-2 voor ZSV. Gelukkig duurde het niet lang totdat Mierlo Hout de aansluitingstreffer maakte. In de 13e minuut scoorde Mitchell fraai de 1-2 uit een corner van Jeroen. Mitchell lijkt met zijn snelle nieuwe kapsel nu helemaal wel heel erg op Koevermans. Het wachten op de gelijkmaker duurde tot de 19e minuut. Sam maakte een mooie actie en schoot uiteindelijk op de goal. De keeper kon de bal niet goed verwerken en Jeroen scoorde vervolgens vanuit een zeer moeilijke hoek vanaf de zijkant de 2-2.

In het begin van de tweede helft kwamen er aan beide zijden weinig kansen. Het duurde tot de 9e minuut voordat de eerste kans kwam. Matthijs gaf na goede actie een hoog schot op de goal die de keeper net over kon tikken. In de 10e minuut was het Mierlo Hout die dan toch de leiding nam. Uit een corner van Yarim scoorde Roger met een intikker de 3-2. Toch was het nog niet gedaan met ZSV. De 3-3 kwam in de 17e minuut op het scorebord na minder goed verdedigen en een mooie actie met een hard schot op de goal die er via de binnenkant van de paal in ging. Gelukkig was het daarna een minuut later weer de beurt aan Mierlo Hout. Yarim, de Jesper Olsen van Mierlo Hout, maakte de 4-3 na een pass van Roger. De wedstrijd bleef spannend. En in de laatste minuut werd het zelfs 4-4 nadat verdedigend door verschillende spelers niet goed werd opgelet. Dat was heel jammer.

Deze week sinds lange tijd dus een wedstrijd zonder winst. Het ging ook niet zo goed en dat kan een keer gebeuren. Als het verdedigend niet goed gaat is het vaak het best om op paartjesvoetbal (met een t) te spelen. Iedereen heeft dan een eigen man, met uitzondering van de laatste man en de keeper. Die blijven dan nodig als een aanvallende speler van de tegenpartij doorbreekt. Ook de aanvallende spelers hebben een verdedigende taak, al is het maar het kiezen van een positie waardoor er geen gevaarlijke pass gegeven kan worden. En een tikkie breed is nooit gevaarlijk, de bal moet zo ver mogelijk van de goal afblijven.

Deze week weer lekker trainen en op naar de volgende wedstrijd tegen Liessel. Het is gelukkig niet zo vroeg. Waarschijnlijk is deze keer iedereen wel uitgeslapen.
Auteur: Roger | 23 maart 2010