ZSV JO9-1

4 - 5

ST SVUnited/BVV'27 JO9-1

29 oktober 2016 10:30

In plaats van een vrije zaterdagmorgen gaan we een vriendschappelijk potje voetballen tegen SV United uit Wansum. Deze club uit komt in de hoofdklasse wat enkele van onze jongens toch best nerveus maakt. Dit was in de eerste paar minuten niet meer te zien, onze jongens stonden goed opgesteld en de eerste kansen kwamen ook van ons. De bal wordt goed opgevangen door onze achterhoede, Stijn vGog, Luuk en Finn. Ons middenveld en voorhoede Jens, Daan en Quinn lopen goed vrij en spelen de bal goed over. Na een mooie onderschepping van FInn passt hij de bal naar voor waar Daan al gestart was om de bal mee te nemen naar het doel en beheerst binnen te schieten, zomaar 1-0 tegen een hoofdklasser. Maar SV United laat het hier niet bij zitten en komt steeds meer richting ons doel. Af en toe vuren ze een schot op doel maar deze ballen worden tegengehouden door onze keeper Thijs. Omdat er steeds meer ruimte ontstaat kan de bal ook makkelijker worden rondgespeeld, via Luuk komt de bal bij Daan die passt hem op zijn beurt weer naar Quinn en deze schiet de bal achter de keeper. Deze vreugde is van korte duur als SV United meteen op ons doel afgaat maar het schot wordt tegengehouden door Thijs, helaas was tegenstander eerder bij de bal en tikt hem aan waardoor de bal heel langzaam in het doel verdwijnt.  Net voor de rust wordt in een soortgelijke situatie na een corner de bal weer in ons doel geschoten. Even gauw kletsen in de rust dat we elkaar moeten helpen, samen voetballen, samen werken voor de bal zoals we in de eerste 10 minuten ook gedaan hebben. Gauw van start en weer een erg goed begin met een mooie pass van Luuk op Daan, hij neemt hem goed aan en schiet de bal binnen. We werken samen weer goed, gaan op de bal af en helpen elkaar met verdedigen en aanvallen. Zo wordt de bal via Stijn vGog naar Stijn vLoon gespeeld, hij neemt goed aan speelt de verdediger voorbij en passt de bal naar Quinn. Ook hij neemt de bal aan en legt hem goed neer om te schieten, bam nog een doelpunt, 4-2 . Omdat de tegenstander de keeper heeft gewisseld komen de uittrappen nu wel erg ver. Deze wordt door hun aanvaller goed meegenomen naar ons doel en is het schot onhoudbaar voor Thijs.
De kansen welke wij krijgen worden door de nieuwe keeper goed tegengehouden en hij trapt weer erg ver uit, hiermee hebben we veel moeite. Door een beetje late sliding moet de scheidsrechter helaas een penalty geven, deze wordt hard in de hoek geschoten en is het 4-4. Nu wordt het toch nog spannend in de laatste 5 minuten. Omdat we al zo hard gewerkt hebben lukt het niet meer de stand gelijk te houden, in de laatste minuut wordt er nog een keertje gescoord alleen niet door ons. Eindstand is een 4-5 waarbij wij erg trots op elkaar mogen zijn omdat we erg goed gewerkt en gevoetbald hebben, echt (hoofd) KLASSE  jpngens.