85'
Sparta'25 DA2 (e.d.)

Vrouwen Zondag DA1, 5e klasse 5E

28 maart 2010 10:00

Nadat de klok verzet was gingen we vol goede moed naar Beek en donk. In het begin kregen alle 2 de teams kans op kans. Maar geschoord werd er door beide niet. Na 30 minuten vond Moniek het genoeg en schoot van 30 meter  op het doel, de keepster hoefde eigenlijk alleen de bal maar te pakken, maar greep volkomen mis en het stond 0 – 1. Voordat we goed en wel uitgejuicht waren was het al 1 – 1 na een mooie aanval van Sparta. Het ging echter slag op slag en 2 minuten later lag de bal alweer in het netje. Na een corner van Corina nam alweer Moniek de bal met een schitterende volley de bal op de slof en bracht de stand naar 1 – 2.  In de 39ste minuut hadden we weer een corner en wederom genomen door Corina die de bal precies op het hoofd van Nicolle wist te krijgen die de bal strak in het hoekje kopte. 1 – 3. Met die stand gingen we rusten en na een speech dat we er nog lang niet waren gingen we weer het veld op. Sparta was iets beter uit de rust gekomen en zette ons vast althans dat probeerde ze. Na een goede redding van Suzan kreeg Sparta meer grip op het spel en uit een corner kopte ook Sparta de bal in het net. 2 – 3 in de 55ste minuut. Debbie gaf ons weer war rust door 5 minuten later de marge weer op 2 te zetten. Nicolle onderschepte een aanval van Sparta halverwege onze eigen speelhelft en zette na een goeie rush Debbie vrij voor de goal en die faalde niet. Suzan moest nog een paar keer  optreden maar doe 100% kansen waar aan Sparta niet besteed. Na een voorzet van Debbie werd de bal door iedereen gemist, maar omdat Robin druk zette op de verdedigster wist deze niet meer wat ze moest doen en schoorde ze, overigens wel knap, in eigen doel en zette daarmee de eindstand van 2 – 5 op het bord.

De chronologische volgorde van dit verhaal hoeft niet te kloppen. Maar alle feiten zijn op waarheden gebaseerd.