ZSV 1 (zon)

Mannen Zondag standaard 1, 4e klasse F

3 april 2010 17:30

ZSV niet verder dan puntendeling met ASV’33

Hoewel de ploeg uit Zeilberg de bovenliggende partij was, moest het toch twee keer erg veel geven om een achterstand ongedaan te maken. Uiteindelijk kwamen de geelzwarten ook niet verder dan een 2-2 gelijkspel.

De thuisploeg kwam geweldig goed uit de startblokken. Gedisciplineerd werd het veld bij balbezit zo groot mogelijk gemaakt en bij balverlies werd er flink geknepen om de afspeelruimte bij de tegenstander tot een minimum te beperken. Daar slaagde ASV zo goed in, dat het snel resultaat zag! In de 8e minuut kreeg de thuisploeg een hoekschop te nemen. Deze kon door de ZSV-defensie niet goed worden verwerkt en de bal kwam terecht bij aanvoerder René de Vries. Zijn uithaal was niet echt overtuigend, maar de bal werd door een ZSV’er van richting veranderd en daardoor onhoudbaar voor Dirk van de Mortel: 1-0. ZSV ging niet bij de pakken neerzitten en hervatte zich bijzonder goed. De laatste 35 minuten van de eerste helft waren het namelijk de gasten die goed voetbal lieten zien en de tegenstander vaak ver terugdrukten. De thuisploeg schuwde echter het harde spel niet en beging enkele forse overtredingen. Zo was Rick v.d. Putten een ware kwelgeest voor zijn directe tegenstanders. In het meervoud, want de eerste werd in de rust vervangen na geel. Het was linksback Bart Driessen die in de 13e minuut van de wedstrijd al aan de noodrem moest trekken. Enkele minuten later was er geel voor Sander v.d. Waarsenburg na een vieze overtreding op Boy Verlijsdonk. In de 20e en in de 22e minuut was het Rick v.d. Putten die met zijn snelheid behendig de tegenstander in het ootje nam en goed voorgaf. Beide keren was het Boy Verlijsdonk die de bal aan de verkeerde kant van de paal langs het doel schoot. In de 24e minuut was het dan wel raak en kwamen de gasten verdiend op gelijke hoogte. Een schitterend uitgevoerde aanval over links, waarbij Rob van Bree en Bart van de Akker zorgden dat Marlon Altink in stelling gebracht werd. Die rondde bekwaam af: 1-1. Op slag van rust was het opnieuw Rick van der Putten die op rechts goed doorging en vervolgens Hans Verbaarschot in stelling bracht. Zijn schot was deze keer hard genoeg, maar de doelman was dichtbij en kon de bal onschadelijk maken.

Na rust kwam Niek v.d. Berg in het veld voor Marlon Altink. Van de Berg had er net een zware wedstrijd opzitten bij de A1 in Schaijk, die al snel in de tweede helft met tien man waren komen staan. Of dat meegespeeld heeft bij de fout die hij vroeg in de tweede helft maakte, zal nooit beantwoord worden, maar feit bleef dat slecht uitverdedigen de kans bood aan ASV om weer op voorsprong te komen. Dat gebeurde al in de 47e minuut: 2-1. Het duurde lang voordat ZSV weer echt in het ritme kon komen. Veel overtredingen en een glad veld maakten dat goed voetbal niet gemakkelijk was. In de 69e minuut was er opnieuw geel voor een thuisspeler na de zoveelste overtreding op Rick v.d. Putten. Net voordat de reguliere speeltijd ten einde was, kon ZSV de gelijkmaker scoren. Een buitenspelverdacht doelpunt was het wel, maar de assistent-scheidsrechter van de thuisploeg had na een aantal dubieuze vlagsignalen de schijn tegen en de prima leidende scheidsrechter liet doorspelen. Uiteindelijk was het Hans Verbaarschot die het beslissende tikje gaf en zo een gelijke stand op het scorebord bracht: 2-2. In de ruime blessuretijd –de thuisploeg had zich vooral beziggehouden met het stilleggen van de wedstrijd- gebeurde niets meer en zo mocht ZSV slechts één punt bijschrijven, waar er veel meer ingezeten had.