43'
50'

E-Pupillen (voorjaar), E1, 1e klasse 200

3 april 2010 9:15

We moesten vandaag vroeg uit de veren, om 08.00 uur vertrekken en om 09.15 voetballen in St-Oedenrode tegen het plaatselijke Rhode E1. Van de vorige keer wisten we nog dat het een goed voetballende ploeg  is.

Het begin van de wedstrijd was duidelijk voor Rhode en ze kwamen dan ook verdiend op  1 – 0 na 6 minuten spelen. Naarmate de wedstrijd vorderde kregen we ook kansen zoals in de 20e minuut toen we de bal er tot 2x toe niet in kregen toen de keeper hem losliet. Een minuut later ging Ward alleen op  de keeper af maar speelde de bal helaas iets te ver vooruit zodat de keeper van Rhode in kon griipen. Dankzij uitstekend verdedigend werk van Stan, Teun, Wessel en Rob kwamen we in deze periode niet verder op achterstand.

Rhode wist in de 24e minuut wel toe te slaan en scoorde de 2 – 0, vanaf de aftrap nog één aanval voor de rust. Joost werd op links weggestuurd en speelde zich knap vrij op de achterlijn hij wilde de bal voorgeven maar zover kwam de bal niet want deze verdween via het been van de keeper in het doel. Met dit doelpunt kwam de ruststand op 2 – 1 en alles was nog mogelijk.

Het eerste kwartier van de 2e helft ging op en neer , maar gescoord werd er niet tot in de 41e minuut. Na een goede combinatie van Joost, Lars, Ward en Luc was het Luc die uiteindelijk met een droge knal in het kruis de stand op 2 – 2 bracht, nu doordrukken want de overwinning zat erin. Helaas dachten ze dat bij Rhode ook en ze leken gelijk te krijgen want in de 43e  minuut wisten ze Teun met een schuiver te verrassen. Maar ook in deze wedstrijd gingen de kopjes niet hangen na deze domper,  de laatste 7 minuten waren voor ons, de ene goede aanval na de andere maar de goal viel niet tot in de laatste minuut van de wedstrijd. We tikten de bal over 4 schijven van rechts naar links waar Ilias de bal koelbloedig binnenschoot, 3 – 3 een terechte uitslag.

RHODE/R+B E1 GEEFT OVERWINNING UIT HANDEN IN LAATSTE SECONDEN
03-04-2010 Rhode/r+b E1 - ZSV E1 3-3 (2-1)

Vandaag mochten we aantreden tegen de nr 3 ZSV E1, een tegenstander waar we in het najaar nog met 2-1 van verloren, dus we wilden wat rechtzetten.Verder hadden we 1 geblesseerde, Robin, die maar 15 min zou meedoen.

De laatste wedstrijden hebben we constant een mindere 1e helft, dus werd er voor de wedstrijd met de peptalk van Michel op gewezen dat we dit nu anders wilden zien. Ondanks de voorsprong van 2-1 in de 1e helft was het geen fel E1 wat we zagen. In de 4e min wordt Melvin wel goed aangespeeld en die schiet heel mooi de 1-0 binnen. ZSV is dan beter de 1e helft en krijgt verschillende goede kansen. In de 18e min pakt Jarno 2 maal knap de bal bij een schot van ZSV en 1 minuut later doet hij dat nogmaals. Drie minuten later komt de spits op Jarno, maar ook nu komt hij goed uit. In de 24e min krijgen we een corner die Melvin neemt, de bal komt bij Sybe en die legt aan voor zijn 1e goal dit voorjaar 2-0. In de laatste minuut is ZSV nog 1 maal gevaarlijk, maar Jarno die de gehele 1e helft knap stond te keepen gaat nu in de fout en de bal gaat door zijn handen (benen) en de stand bij rust is 2-1.

We krijgen dan een heel fel en hard werkend E1 te zien in de 2e helft. Ook ZSV doet hier aan mee en we krijgen een mooie pot voorgeschoteld. We krijgen kansen te zien aan beide kanten. In de 4e min is Joey dichtbij een doelpunt en even later is er ook een goede kans voor Thomas. Een mooie combinatie Joey-Melvin-Thomas, maar de bal wordt door de keeper van ZSV gepakt. In de 14e min dan een goede aanval van ZSV die wel hard wordt ingeschoten 2-2. Vervolgens krijgen wij weer 2 goede kansen, maar Joey schiet net langs en een schot van Melvin stuit op de keeper. In de 18e min geeft Rick dan een goede bal op Thomas, die draait mooi weg bij zijn tegenstander en schiet met links de 3-2 binnen. Het is dan heel hard werken, knokken wat de jongens doen met kansen aan beide zijden. De winst lijkt binnen te zijn als in de laatste seconden de bal toch nog voor het doel van Jarno komt en een man van ZSV alleen vrij staat, die aarzelt niet en schiet toch nog de 3-3 binnen.

Heel erg jammer dat we de winst nog uit handen gaven en de teleurstelling bij de jongens was ook erg groot. Aan het werken en voetballen in de 2e helft heeft het zeker niet gelegen, als we zo ook in de 1e helft hadden gevoetbald had er zeker meer in gezeten en dat is het positieve wat we naar de volgende wedstrijd meenemen. Die volgende wedstrijd is woensdag al, als we in de halve finale van de beker mogen aantreden tegen Mariahout en als we voetballen als in de 2e helft moet er een finale inzitten.

Verslag gemaakt door: marco van esch