E-Pupillen (voorjaar), E1, 1e klasse 200

24 april 2010 10:30

Jeffrey Thomassen

Vandaag stond de topper tegen Venray op het programma, en een topper dat werd het, goed voetbal aan beide kanten,  grote publieke belangstelling.

De jongens hadden afgelopen vrijdagavond nog allemaal meegedaan aan het 4 tegen 4 toernooitje, maar van vermoeidheid was geen sprake, vanaf het beginsignaal gingen ze er vol tegenaan. Dat resulteerde in het eerste kwartier in een aantal kansen die jammer genoeg niet werden benut. De verdiende voorsprong kwam er toch in de 20e minuut, Luc ging alleen op de doelman af en kon in 2 keer binnentikken. Een paar minuten later was het Joost die met een bekeken schuiver de 2 – 0 aantekende. Het zag er naar uit dat dit ook de ruststand ging worden, maar niet doortastend genoeg optreden in de verdediging leverde Venray nog een schiet kans op die onhoudbaar voor Teun werd ingeschoten, daarmee kwam de ruststand op 2 – 1.

Venray begon furieus aan de 2e helft en 5 minuten later stonden we met  2 – 3 achter, weer een minuut later was het weer gelijk, Ward raakte een schot net genoeg aan om hem van richting te doen veranderen en de 3 – 3 was een feit.

De volgende 10 minuten golfde het spel op en neer maar gescoord werd er niet, tot in de 41e minuut.  De bal ging van Luc naar Joost die op zijn beurt de mee opgekomen Lars wist te vinden, deze slingerde de bal voor het doel, waar Ward klaar stond om het duel van zijn directe tegenstander in de lucht te winnen en de bal in het kruis te koppen. Hadden we vorige week al een doelpunt voor de Seat 500 deze mag zeker niet ontbreken in de lijst. Een prachtig doelpunt maar nog belangrijker een 4 – 3 voorsprong, vanaf dit moment ging het snel met de doelpunten. Venray ging meer risico nemen, zij hadden de drie punten nodig om kans op het kampioenschap te behouden. Twee minuten later was het Venray die de 4 – 4 liet aantekenen en weer twee minuten later was het zelfs 4 – 5. Rob kreeg heel veel ruimte op rechts en kon zo doorlopen richting achterlijn, dat deed hij dan ook en gooide de bal voor. De bal werd met een harde trap door Venray naar voren geschoten, de positie van Rob was echter niet overgenomen in de verdediging, daardoor stond Teun oog in oog met 2 aanvallers van Venray die wel raad wisten met dit buitenkansje 4 – 5 achter met nog 5 minuten. Zoals al gezegd het ging snel, in de 46e minuut was het al weer gelijk, Joost  kon doorlopen naar het doel van Venray en wist de keeper met een boogballetje te passeren. Venray zette nog een keer aan wat in de 47e minuut resulteerde in een 5 – 6 voorsprong. Nog drie minuten om de stand recht te trekken en een verdiend gelijkspel uit het vuur te slepen, helaas lukte dit niet meer.

Jammer jongens jullie hadden meer verdiend, een geweldige wedstrijd met veel inzet en goed voetbal.