2 - 0

RKMSV 1 (zon)

Mannen Zondag standaard 1, 4e klasse F

8 april 2010 18:30

Het veld in Zeilberg had zich prima hersteld van de overvloedige regenval die ertoe had geleid dat de wedstrijd tegen RKMSV uit Meijel op Tweede Paasdag nog werd afgelast. Donderdagavond werd deze wedstrijd in de 4e klasse F ingehaald.

In de eerste helft was het een foutenfestival van twee ploegen. De bal werd kort in bezit gehouden doordat de passing erg onzorgvuldig was. ZSV was weliswaar sterker, maar kon niet echt overtuigen. Wel kwam de thuisploeg vroeg op voorsprong. In de 8e minuut werd ZSV een vrije trap toegekend op ruim dertig meter van het doel. Rens Manders posteerde zich achter de lederen knikker en in plaats van voor te geven, besloot hij het direct te proberen. Daar had duidelijk niemand op gerekend en zeker doelman Bjorn van Nienhuijs niet. Hij kon de bal nog toucheren, maar niet voorkomen dat er gescoord werd: 1-0. In de 14e minuut legde Hans Verbaarschot goed terug op Rob van Bree, maar diens inzet ging voorlangs. De gasten werden voor het eerst gevaarlijk in de 21e minuut, toen Toon Berben plotseling vrij kwam voor goal, maar zijn afronding miste elke richting.

Na rust duurde het nog een dik kwartier voordat er iets opwindends te noteren viel. Een dubbele wissel, uitgevoerd door ZSV-trainer John Elbers, betaalde zich direct uit. Koen Kuunders stond koud op het veld toen hij werd diep gestuurd door Niek van de Berg. Kuunders raakte de bal twee keer; één keer om de bal goed te leggen en één keer om doeltreffend te zijn: 2-0. Enkele minuten later moest Elbers opnieuw wisselen, maar nu noodgedwongen. Dennis Voncken was eerder bij de bal dan de tegenstander, maar werd vervolgens nog vol op zijn op zijn rechterknie geraakt. Zwaar aangeslagen moest de ZSV-verdediger het veld verlaten en hij werd vervangen door Thijs Joosten. In de 65e minuut waren de roodwitten uit Meijel dichtbij een doelpunt. Roy Bouten kwam helemaal vrij voor doel tot koppen toe, maar hij mikte het leer hoog over. Vervolgens was het weer lang wachten op een mogelijkheid, maar toen die kwam bleek die bijna niet te missen te zijn. Rens Manders speelde zich op rechts goed vrij en bediende Boy Verlijsdonk op maat bij de tweede paal. Helemaal vrij en ongehinderd, wist hij de bal toch langs de verkeerde kant van de paal te koppen. In blessuretijd besloot de soms warrig leidende scheidsrechter Kolenberg tot het geven van een vrije trap, toen aanvoerder Roel Lammers volkomen onnodig ZSV-vleugelspeler Rick van de Putten op het middenveld met een sliding van achteren ten val bracht.

De ploeg uit Zeilberg nestelde zich met deze uitslag op de 3e plaats op de ranglijst met drie punten achterstand op koploper Bruheze, maar met één wedstrijd minder.