11 april 2010 14:30

Heuijerjans, J.M.M.

MVC’19 – ZSV

Uitslag: 0 – 2

De wedstrijd tussen de ploeg met titelaspiraties ZSV en laagvlieger MVC’19 was eigenlijk al voor rust van alle spanning beroofd. Ruim halverwege de eerste helft werd Frank Haenen met rood van het veld gestuurd na het neertrekken van de doorgebroken Rick van de Putten. Daarmee werden de goede bedoelingen van de thuisploeg weggepoetst en werd het voor de gasten een vrij gemakkelijke partij.

ZSV was al snel de gevaarlijkere ploeg en in de 10e minuut werd Rick van de Putten vrij gespeeld. Hij kon alleen op doelman Van der Sterren afgaan, maar was besluiteloos waardoor Van der Sterren meester werd over de situatie. Tien minuten later was het wel 0-1. Een snel uitgespeelde counter, opgezet door Rick van de Putten, bracht Bart van de Akker in kansrijke positie. De ZSV-verdediger omspeelde een verdediger en gleed de bal met links het doel in. In de 34e minuut smeerde Rick Haenen ZSV’er Bart van de Manakker een gele kaart aan door theatraal naar de grond te gaan bij een onschuldig duel. Drie minuten later werd Frank Haenen op zijn beurt ook op een kaart getrakteerd, nadat hij de doorgebroken Rick van de Putten aan de arm ging hangen. De kleur van die kaart was terecht rood en dat betekende een numeriek overwicht voor de gasten. Trainer John Elbers besloot direct gebruik te maken van dat overwicht, door verdediger Dennis Voncken te vervangen door aanvallende middenvelder Koen Kuunders. De vrije trap die ZSV nog restte, werd door Boy Verlijsdonk via het hoofd van een MVC-verdediger op de lat geplaatst.

Na rust was het te verwachten overwicht voor de bezoekers duidelijker en er deden zich legio mogelijkheden voor. In de 50e minuut was het opnieuw Rick van de Putten die op kon stomen over de rechterkant, waarbij hij zijn directe tegenstander kansloos achterliet. Hij koos vervolgens de bal af te geven aan Hans Verbaarschot die hem direct wilde nemen. De bal rolde echter over zijn voet en kwam terecht bij Boy Verlijsdonk die een nagenoeg leeg doel voor zich zag. Zijn inzet was prima en dat leverde ZSV de 0-2 voorsprong op. In de 55e minuut werd Koen Kuunders door Hans Verbaarschot goed vrijgespeeld, maar zijn boogbal over de uitkomende doelman Van der Sterren was iets te lang en verdween ook over de lat. Vier minuten later plukte Hans Verbaarschot de bal op links keurig uit de lucht en kruiste meteen naar Rick van de Putten die vervolgens Koen Kuunders aanspeelde. Kuunders had ook bij deze mogelijkheid het vizier niet op scherp staan. In de 70e minuut was Hans Verbaarschot dichtbij de 0-3. Een prima voorzet van Bart van de Manakker kopte hij bekeken op doel, maar met een katachtige reactie wist doelman Roy van der Sterren een derde ZSV-doelpunt te voorkomen. In de 82e minuut wist Jan Verlijsdonk, de vervanger van Boy Verlijsdonk een prima voorzet niet op waarde in te schatten en joeg de bal hoog over. De thuisploeg werkte met tien man hard, maar gevaar konden zij niet brengen. Met het 0-2 verlies mocht de ploeg uit Maasbree niet eens mopperen, gezien de vele mogelijkheden die de bezoekers zichzelf creëerden.