Mannen Zondag standaard 1, 4e klasse F

18 april 2010 14:30

Jans, P.M.

ZSV heeft kampioenschap in eigen hand!

Door ASV’33 uit Aarle-Rixtel met 1-0 te verslaan, heeft ZSV goede zaken gedaan! Zeker toen bekend werd dat een van de directe concurrenten in Maasbree met een gelijkspel naar huis werd gestuurd. De geelzwarten leiden nu de ranglijst aan met een gelijk aantal punten als Bruheze en als Mifano, maar met een wedstrijd meer te spelen. Door goede resultaten tegen Stiphout Vooruit en Mifano thuis, kan dus de uitwedstrijd tegen Helmondia zelfs tot een extraatje worden gedegradeerd. Maar de ploeg van John Elbers mag zich niet rijker rekenen dan het is; de punten moeten eerst binnen zijn voor de vlag in top mag!

Het duurde lang voor er van doelgevaar sprake was in de eerste helft. ZSV kwam sterk uit de startblokken, maar gaandeweg kwamen de gasten beter in het spel. Het werd een schaakpartij op een groot veld. De linies lagen ver uit elkaar en dat betekende veel loopwerk. Pas in de 36e minuut was er sprake van kansen. Rens Manders pikte de bal op halverwege de helft van de tegenstander. Op de rand van het strafschopgebied haalde hij uit, maar zijn inzet werd gered door de ASV-goalie. In dezelfde minuut slalomde Maarten Kuunders door de verdediging, waarna zijn afgelegde bal net over het doel werd geschoten. In de 40e minuut ontvangt Maarten Kuunders de bal op links en met een mooie pass zet hij Rick v.d. Putten op rechts vrij voor doel. Met een bekeken balletje verschalkt hij de doelman: 1-0.

In de 57e minuut is er geel voor Dennis Voncken die een dreigende aanval van ASV onschadelijk maakt door de man neer te halen. ASV zet steeds meer druk, waardoor de verdediging van ZSV alle zeilen bij moet zetten om het scoren te beletten. ZSV daarentegen, loert op snelle uitvallen en in de 66e minuut weet Rick v.d. Putten Marlon Altink te vinden. Zijn kopbal wordt op het laatste moment van richting veranderd door een verdediger, waardoor de bal het doel net mist. In de 75e minuut geeft Hans Verbaarschot een mooie steekbal op Rick v.d. Putten weg. De ZSV’er kwam enkele centimeters tekort om de doelman te kunnen passeren. Even later lukte het Rick v.d. Putten niet om de bal over de ver uitgekomen doelman te lobben. Twee spelers van ASV ontvingen geel als zij gefrustreerd raken en commentaar leveren op de niet altijd te volgen scheidsrechter Jans. Marcel van den Heuvel kreeg de mooiste kans van de wedstrijd toen hij alleen afstoomde op het door de doelman verlaten doel. De verdediger had echter al veel krachten verspeeld en slaagde er niet in een achtervolger voor te blijven.

Uiteindelijk werd de dure 1-0 overwinning breeduit gevierd na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Jans.