45'

E-Pupillen (voorjaar), E1, 1e klasse 200

14 april 2010 18:30

DHR. J. Thomassen

Afgelopen woensdagavond moesten we de eerder afgelaste wedstrijd tegen Schijndel spelen. We gingen proberen om de 1e helft van afgelopen zaterdag tegen VOW over te doen, en dat moest dan gaan gebeuren onder de bezielende leiding van een echte scheidsrechter.

De redactie was, hoewel 6 minuten te laat, toch net op tijd om te zien dat er gescoord was door ZSV maar z’n gezichtsvermogen stond niet toe om de doelpuntenmaker te onderscheidden. navraag leerde dat Ward gescoord had, hij wist niet precies hoe maar de 1 - 0 stond in elk geval op het bord.

De keeper van Schijndel had een goede trap en wind mee en wist met z’n verre uittrappen keer op keer gevaar te stichten, onze verdedigers hadden er moeite mee maar wisten het telkens goed op te lossen.

Het spel kabbelde wat voort met een overwicht voor ZSV, maar door slordig spel werd er niet gescoord. Tot in de 18e minuut de bal hoog voor het doel kwam waar Ward klaar stond om hem in te koppen, hij kreeg echter een flinke duw van een verdediger van Schijndel waardoor niet de bal maar Ward in het doel verdween. De scheidsrechter kon niets anders doen dan een penalty geven, die door Luc goed werd ingeschoten 2 – 0. (Wij waren allemaal van mening dat dit een terechte strafschop was, in tegenstelling tot de schrijver van het stuk van Schijndel kunnen wij met een gerust hart zeggen dat we wel verstand van voetbal hebben).

Na de rust een zelfde beeld, slordig gehaast spel waardoor menige kans om zeep werd geholpen. Schijndel kreeg nu ook diverse goede kansen, en 10 minuten na rust werd het dan ook 2 – 1. Gelukkig zijn we niet snel van ons stuk te brengen en 2 minuten later bracht Ilias met een goed schot de marge weer op 2.

Vier minuten later was het verschil weer 1, Schijndel wist het niet kordate verdedigen goed af te straffen.

Op dit moment kon het nog alle kanten op en we moesten het nog 10 minuten vol zien te houden. Gelukkig was het Ward die na drie kwartier spelen de rust terugbracht door de 4 – 2 te scoren.
De laatste 5 minuten hebben we geroutineerd uitgspeeld, en door deze verdiende overwinning kunnen we weer drie punten bijschrijven.

Verslag van Schijndel

Ook vandaag moesten we zonder Xander en Sjors aantreden in Zeilberg (Deurne) tegen ZSV E1. Een ploeg waar we in de najaarscompetitie te maken hadden met een discutabele rol van de scheidsrechter die in de laatste minuut een doorgebroken speler van Schijndel terugfloot en zo de winst veilig stelde voor de thuisclub.

In het begin waren de ploegen aan elkaar gewaagd en zeer tegen de verhoudingen in kwam ZSV E1 op voorsprong. Een persoonlijke fout van Kai was hier debet aan. Hij stond als verdediger mee op de achterlijn en schoot een bal weg, recht tegen een voor hem staande ZSV speler aan. De bal ketste terug en rolde keurig het doel in, tot stomme verbazing van de ZSV speler, maar hij telde wel en het was 1-0. Ook hierna een gelijk opgaande wedstrijd tot de 18e minuut. Een corner mocht door ZSV genomen worden en Luuk S, onze keeper stompte de bal weg. Niets aan de hand ware het niet dat de spits van ZSV uitgleed en zijn handen opstak naar de scheidsrechter. En het was onvoorspelbaar: Er werd een strafschop gegeven ! Nou heb ik geen verstand van voetbal maar zelfs ik kon nog zien dat dit volstrekt onterecht was. Het was ook de 1e keer dat we in 2 jaar voetbal in de E'tjes dit meemaakten. Met dit presentje wist men wel raad en het was 2-0. Dat was ook meteen de ruststand.

Na de rust was het eindelijk (terecht) raak voor ons. Luuk B mocht op links een corner nemen die recht voor de voeten van Emiel kwam. Een loeihard schot en het was raak. We waren er weer en het was 2-1. Het kon hierna nog alle kanten op. Helaas viel in de 38e minuut Joey met een blessure uit en onze ploeg moest weer omgezet worden. En dat ging direct fout. Meteen na de spelhervatting scoorde ZSV en de marge was weer 2 doelpunten 3-1. Nog een keer wist Schijndel een prachtige aanval te produceren. Van achteruit werd door Tycho Emiel aangespeeld op het middenveld die de bal naar rechts speelde naar Luuk B. Uit een vervelende hoek wist te toch te scoren en met nog 9 minuten te spelen was het 3-2. Helaas werd het toch nog 4-2. Luuk S schatte een bal totaal verkeerd in en liet hem gaan in de veronderstelling dat de bal naast zou zijn. Dat was dus niet zo en de bal verdween in ons doel.

Al met al werd er nog niet zo verkeerd gespeeld. Maar het stempel wat deze scheidsrechter drukte op de wedstrijd was (te) groot.