Stan Zeegers (schot)
37'

D-Pupillen D1, Hoofdklasse B

27 april 2010 19:00

De laatste competitiewedstrijd zou de beslissing moeten brengen. Winnen of gelijkspelen zou betekenen dat we de vlag konden uitsteken. Het weer op deze dinsdagavond was ideaal, een lekker zonnetje en bijna geen wind. Iedereen was ruim op tijd aanwezig, zo ook Cas wiersema, die onze vaste keeper Rick, een vijftal wedstrijden met  succes had vervangen.  Er heerste een gezonde spanning, iedereen wilde er voor gaan. Voordat we het veld opgingen werd ons nog succes toegewenst door John Elbers, de trainer van het eerste. De tegenstander van vandaag was niet de minste, Blerick had in de eerdere onrmoeting dit seizoen al laten zien over een goed voetballende ploeg te beschikken.Na een moeizame wedstrijd wisten we daar met 6 - 4 te winnen.  En ze legde zich niet zomaar neer bij een nederlaag.  Het publiek dat de weg de laatste tijd naar het sportpark nadrukkelijk had gevonden was ook nu weer in grote getale aanwezig. Al meteen in het begin golfde het spel op en neer.  Een doelpunt van Davy werd na vermeend buitenspel afgekeurd, en ook een doelpunt van Blerick werd om dubieuze redenen afgekeurd. Blerick had veel geleerd van de eerste wedstrijd, Ruhendry en Davy werden vakkundig afgeschermd en kregen in de eerste helft weinig mogelijkheden. De rust ging in met een 0 - 0 stand. Dat was  voldoende om kampioen te worden maar het team wilde persé winnen. In de tweede helft deden de spelers van ZSV er nog een schepje bovenop en lieten toen zien het beste team in deze competitie te zijn.  De druk op Blerick werd steeds groter en in de 37e minuut was het Stan Zeegers die de grote keeper van Blerick na een prachtige solo wist te passeren. De spelers waren verlost van de zenuwen en zette de éne na de andere aanval op. Davy, Ruhendry en Remco kregen nog goede scoringskansen maar de keeper van Blerick liet zien waarom hij de minst gepasseerde was in onze competitie.
Blerick was leeggespeeld en werd niet meer gevaarlijk. Na een paar minuten blesuretijd vond de scheidsrechter het welletjes, hij blies af en het feest kon losbarsten.  Van de ouders kregen we een kampioensshirt en een mooie standaard, van het bestuur een medaille en een prachtige kampioensvlag. Daarna werd er nog lang feestgevierd in de kantine.