Bavos JO15-1

2e klasse 3

21 september 2019 13:15

Opstelling

Afgelopen zaterdag was het zover, de competitie ging weer van start. Na drie nuttige en leerzame bekerwedstrijden kon het echte werk gaan beginnen. Op een zonnig sportpark was Bavos JO15-1 de tegenstander.
De wedstrijd werd goed begonnen en er werd bij vlagen goed gevoetbald. De bakelse jongens en meisjes probeerden verzorgd van achteruit op te bouwen, hier door lagen er wel kansen voor ZSV om na goed druk zetten gevaarlijk te worden. Er werd veel energie in gegooid en er waren al enkele kansjes te noteren zonder al te groot gevaar. In de 13e minuut kwam hier verandering in toen Dirk na heel goed druk zetten de bal veroverde en Teun weg stak. Deze maakte geen fout in de afronding en schoot koelbloedig binnen. 1-0. ZSV bleef goed doorgaan met drukzetten en creërde nog enkele kansen. Na iets meer dan 20 minuten spelen kwam een afvallende bal bij Cas en hij schoot vanaf randje zestien direct op goal. Helaas had hij pech dat zijn inzet op de lat terecht kwam. Na een half uur spelen was er de eerste kans voor de bezoekers. Na een uittrap van Niels werd er niet goed gereageerd op het middenveld en daarna werd het de aanvallers van Bavos te makkelijk gemaakt. 1-1. Dit was tevens de ruststand. Een eerste helft waarin je beter voetbalt, best veel kansen krijgt, weinig weggeeft en toch gelijk bij rust. In de tweede helft veranderde het spelbeeld in het begin niet. In minuut 43 was er de eerste wissel. Steef verliet het veld en voor het eerst dit seizoen kwam Willem binnen de lijnen. Na de oefenwedstrijd tegen Deurne had hij met een blessure moeten toe kijken. Na goede bal van Willem op de opkomende Kjell, die op zijn beurt een goede voorzet gaf kon Pieter scoren! 2-1. Hierna ging de bakelse formatie meer de lange bal spelen en daar had ZSV het duidelijk moeilijk mee. Er werd bijna niet meer gevoetbald en ook de energie vloeide wat weg. Zoals al vaker de afgelopen weken werden we weer geholpen door de spelers van JO13-1, Has verving Tim. met nog ongeveer een kwartier te spelen was daar een 1 op 1 kans voor bavos, gelukkig werd deze wat wild over geschoten. Een paar minuten later troffen de bezoekers de lat. Hier kwam ZSV goed weg. Iedereen bleef wel hard werken om dit resultaat over de streep te trekken en dat lukte!

Een goede start van de competitie en top inzet van iedereen! Soms goed gevoetbald maar ook nog genoeg puntjes om de komende weken aan te werken. Zo hoeven trainers Joep en Ward zich in ieder geval niet te vervelen...