ZSV bezorgt Geldrop eerste nederlaag van seizoen

2 - 4

ZSV 1 (zon)

1e klasse D

24 november 2019 14:30

Geldrop was nog ongeslagen in de competitie 19/20, maar ZSV heeft aan die status zondag een einde gemaakt. De geelzwarten van Ömer Kaya waren met 2-4 te sterk voor de groenwitten. Toch startte de thuisploeg sterk en in de eerste vijf minuten resulteerde dat in enkele kansen. ZSV-doelman Leon Thijs wist zijn doel in de eerste helft echter schoon te houden.

Door: Martien van Rijt

Na vijf minuten spelen, was Geldrop al enkele malen dichtbij een voorsprong geweest, maar het scorebord gaf nog altijd een brilstand aan. De ZSV-defensie kreeg nog niet echt vat op de aanvallers van VV Geldrop. Het duurde tot de veertiende minuut voordat ZSV ook gevaarlijk kon worden. Met een lange bal speelde Dirk Verlijsdonk zijn ploeggenoot Maarten Kuunders schitterend vrij. Laatstgenoemde nam de bal in één tijd, maar richting en kracht ontbraken om van een echte doelpoging te kunnen spreken. Rond de 18e minuut waren er wel enkele prima mogelijkheden voor ZSV. De doelman van de thuisploeg wist met een geweldige redding een voorsprong voor de geelzwarten te voorkomen.

ZSV had zich duidelijk ontworsteld aan de druk van de thuisploeg en had inmiddels het spelbeeld in balans gebracht. In de 22e minuut legde ZSV een mooie aanval op de mat, waarbij Maarten Kuunders al uit had kunnen halen. Hij besloot breed te leggen op Koen Kuunders, maar die kreeg de bal niet goed mee. Tien minuten later was het wel raak. Een vrije trap vanaf rechts werd scherp voorgegeven door Rick Wiersema. Dirk Verlijsdonk stond goed op te letten, liep in en kopte van dichtbij hard binnen: 0-1! Dat was ook de ruststand.

Na rust kwam de thuisploeg gedreven het veld weer op en opnieuw voerde het de druk meteen op. Dat leverde in de vijftigste minuut een snelle aanval over rechts op. De voorzet die volgde werd door Ron Jansen binnen getikt: 1-1.

Lang kon de thuisploeg niet genieten van deze gelijkmaker, want zeven minuten later al kreeg Thijs Meulendijks de bal aangespeeld in de zestien. Hij tikte de bal direct door op Remco van den Akker. Die bedacht zich geen moment en schoof de bal bekeken binnen: 1-2!

In de 68e minuut moet Rick Wiersema gedacht hebben dat hij in deze sinterklaastijd wel iets bijzonders kon doen voor de meegereisde supporters. Hij stond nog aan de rechterkant van het veld, nadat hij een hoekschop genomen had. Zich langzaam terugzakkend, zag hij de bal hoog zijn richting uitkomen en hij bedacht zich geen moment. Hij nam de bal zonder dat die de grond geraakt had op zijn linkerschoen en draaide het leer op een wonderschone manier binnenkant voet met een mooie boogbal bij de verre paal binnen: 1-3! Met nog tien minuten te gaan, maakte Remco van den Akker plaats voor Davy Althuizen. Na een lange periode van blessureleed, kon de aanvaller eindelijk zijn rentree maken voor ZSV. En hij viel prima in! De energie spatte van zijn spel af. Ook Ward Veldpaus mocht nog opdraven. Dat deed hij voor de moegestreden Thijs Meulendijks.

Drie minuten voor het verstrijken van de officiële speeltijd besloot Dirk Verlijsdonk het nog een keer spannend te maken. Bij een aanval van de thuisploeg, haakte hij een Geldropse aanvaller binnen de zestien. Die ging graag naar de grond en de scheidsrechter wees begrijpelijk naar de stip. De strafschop werd door Jansen binnengeschoten die daarmee zijn tweede doelpunt liet aantekenen: 2-3.

Geldrop zette nog een keer aan en gaf daarbij ruimte weg in de eigen verdediging. Die ruimte moet je Ward Veldpaus niet geven, want toen die in balbezit kwam, zette hij goed door en bekeken klopte hij de Geldropse goalie: 2-4. Daarmee was aan alle twijfel een einde gekomen en trok ZSV de drie punten naar zich toe. Geldrop weet dit seizoen wat verliezen is en omdat koploper Chèvremont ook tegen een verliespartij opliep, nestelt de ploeg van Ömer Kaya zich naast de Zuid-Limburgers. Samen voeren zij de ranglijst aan, al heeft Chèvremont een ruim beter doelsaldo dan ZSV.

Opstelling ZSV: Leon Thijs, Dirk van Limpt, Ruud vd Vrande, Rick Wiersema, Niek vd Berg, Joep Claassen, Remco vd Akker (80’ Davy Althuizen), Dirk Verlijsdonk, Maarten Kuunders, Koen Kuunders en Thijs Meulendijks (87’ Ward Veldpaus.)