2 - 1

Deurne 1 (zon)

1e klasse D

10 november 2019 14:30

Het duurde tot ver in blessuretijd, maar de vreugde was er alleen maar groter door! ZSV was er weer in geslaagd om de Kranenmortelderby op eigen veld winnend af te sluiten. Koen Kuunders scoorde in de 96e minuut door een afgeslagen hoekschop vanaf zo’n vijftien meter binnen te schieten. De winst kwam pas laat tot stand, maar verdiend was ie zeker. De eerste helft waren de geelzwarten beter, hadden ze prima kansen, scoorden ze en gaven ze niets weg. Na rust viel een tegendoelpunt uit een scrimmage, waarna de gasten beter gingen spelen. Maar de ploeg van Ömer Kaya zette de laatste tien minuten – door de blessuretijd werd het zelfs een kwartier – nog een keer flink aan. Dit had de winst tot gevolg, tot grote vreugde van de talrijk opgekomen ZSV-supporters!

Door: Martien van Rijt

De opstelling gaf aan dat Davy Althuizen op de weg terug is. De al lang geblesseerde aanvaller nam plaats op de bank, maar kwam niet in actie. Beide ploegen deden dat in de eerste vijf minuten ook nog niet; het was aftasten. Maar in de 7e minuut was er dan de eerste mogelijkheid. Thijs Meulendijks kon op links de bal ontvangen van Joep Claassen. Meulendijks twijfelde geen moment en haalde direct uit, maar hij vond de prima goalie van SV Deurne op zijn weg. De eerste doelpoging was daarmee een feit. Het kwartier dat volgde, speelde zich vooral af op het middenveld. Het duurde daardoor tot de 22e minuut voor het volgende doelgevaar zich liet aantekenen. Een vrije trap vanaf links was een prooi voor Joep Claassen. Na zijn aanloop stuurde hij de bal naar de linkerbovenhoek en het leek er even op dat ZSV op voorsprong kon komen. De jonge Deurnese goalie Robin Verhoeven dacht daar anders over en met een prachtige redding voorkwam hij een doelpunt. De hoekschop die volgde werd door Ward Veldpaus maar net over gekopt.

Een minuut later was het wel raak. Een fout bij Deurne maakte dat Thijs Meulendijks diep gestuurd kon worden. Hij liet alles en iedereen zijn hielen zien en snelde richting het Deurnese doel. Dit keer liet hij doelman Verhoeven kansloos: 1-0! Het clublied van ZSV schalde over het sportpark, want daar was al het voorbereidende werk van de supporters voor bedoeld geweest!

Een kleine vijf minuten voor rust werd Meulendijks opnieuw diep gestuurd. De Deurnese goalie kwam ver zijn doel uit en hoopte eerder bij de bal te komen dan de Zeilbergse aanvaller. Ze waren er echter tegelijk en de wegspringende bal kwam voor de voeten van Maarten Kuunders. Van grote afstand lepelde hij de bal richting het Deurnese doel en hij miste dat nog eens niet zo ver! De rust werd daardoor met de 1-0 voorsprong voor de thuisploeg bereikt.

De tweede helft zag er wat anders uit. De gasten legden meer druk op de thuisploeg en in de 52e minuut kreeg SV Deurne een vrije trap te nemen vanaf de rechterkant. De ZSV-defensie kreeg de bal niet weg en een scrimmage volgde. Het was Gregory Lammers die de bal uiteindelijk binnen werkte: 1-1. Vanaf dat moment was ZSV even aangeslagen en namen de gasten het initiatief. Met bijna een uur speeltijd op het scorebord kreeg SV Deurne een hoekschop te nemen. Bij de tweede paal werd de bal naar de grond gekopt en Koen Kuunders stond bij de paal geposteerd om het leer weg te rossen.

In de 66e minuut leek ZSV weer op voorsprong te komen. Maarten Kuunders ontving de bal binnen de zestien en omspeelde de doelman. Zijn inzet miste kracht, waardoor een terug gesnelde verdediger op de doellijn kon redden. Vier minuten later was er een hoekschop voor ZSV. Thijs Meulendijks nam die en de naar de eerste paal snellende Dirk Verlijsdonk miste het doel koppend maar net.

De aangeslagen Niek van den Berg en de leeg gespeelde Dirk Verlijsdonk werden vervolgens naar de kant gehaald en zij maakten plaats voor Mathieu van de Mortel en Marco Manders. Met nog een kwartier te spelen, kreeg ZSV een vrije trap te nemen. Rick Wiersema zag mogelijkheden en legde de bal klaar voor een hard schot. Dat kwam er ook, maar doelman Verhoeven had er goed het oog in. ZSV wilde toch de drie punten in Zeilberg houden en voerde de druk nog wat op. Dat resulteerde in enkele prima mogelijkheden, maar in de tegenstoot was ook SV Deurne een keer gevaarlijk. Iedereen had zich al verzoend met een puntendeling, maar dat gold niet voor Koen Kuunders. In de 96e minuut kreeg ZSV nog een hoekschop te nemen, die was afgedwongen met de laatste krachten. Wiersema stak het veld over en nam de corner. Deurne werkte de bal weg en dacht dat daarmee het gevaar geweken was, maar men had buiten Koen Kuunders gerekend. De afvallende bal kwam voor zijn voeten terecht en hij haalde direct uit: 2-1! De geelzwarte kant van Sportpark De Kranenmortel stond in vuur en vlam en snel na de hervatting floot de sterk leidende scheidsrecht De Loos voor de laatste keer. Het inbrengen van Remco van den Akker was al een feit, maar bleek niet nodig geweest om nog wat tijd te winnen.

ZSV kon zich opnieuw de sterkste van De Kranenmortel noemen en dat werd gevierd! De supporters, de spelers en de staf fêteerden elkaar uitgebreid voor de accommodatie, waar de discjockey zijn best deed om de sfeer tot een climax te brengen. Dat hij daarin slaagde was mooi, maar de meeste credits waren toch voor Koen Kuunders die met zijn late doelpunt een belangrijk aandeel had in de bovenste beste sfeer die er heerste op en langs het veld!

Opstelling ZSV: Leon Thijs, Dirk van Limpt, Ruud van der Vrande, Rick Wiersema, Niek van den Berg (71’ Mathieu van de Mortel), Joep Claassen, Dirk Verlijsdonk (71’ Marco Manders), Koen Kuunders, Ward Veldpaus (96’ Remco van den Akker), Maarten Kuunders en Thijs Meulendijks.