1 - 0

SV Venray 1 (zon)

1e klasse D

1 december 2019 14:30

In een matige wedstrijd behaalde ZSV de drie punten na streng optreden van scheidsrechter Meijers die verder veel door de vingers zag. Duwfouten en andere overtredingen wuifde hij met de regelmaat van de klok weg, maar toen doelman Sam Stiphout te lang met de bal in de hand wachtte, floot de scheidsrechter en gaf hij ZSV tot woede van de gasten een indirecte vrije trap. Rick Wiersema haalde na een tikje van Davy Althuizen de trekker over.

Door: Martien van Rijt

Koud en kil was het op Sportpark De Kranenmortel en het voetbal voor rust was bepaald niet hartverwarmend. Er viel niets te noteren tot de rust. De gasten kwamen nog het dichtst bij iets wat een mogelijkheid genoemd zou kunnen worden.

Na de thee nam Davy Althuizen de plek in van Remco van den Akker. Met hem binnen de gelederen, was de thuisploeg iets dreigender. In de 49e minuut leverde dat een mooie combinatie op en door Davy Althuizen werd de bal goed doorgezet naar Thijs Meulendijks. Door goed ingrijpen van de doelman kwam hij niet verder dan een hoekschop en die leverde vervolgens niets op. De wedstrijd was bijna een uur onderweg, toen Venray op een schlemielige manier een doelpunt te slikken kreeg. Doelman Stiphout hield de bal veel te lang vast en dat levert een indirecte vrije trap op. Davy Althuizen legde de bal terug en Rick Wiersema haalde uit. De bal vloog door de muur binnen: 1-0!

De Limburgers gingen vervolgens gefrustreerd op zoek naar de gelijkmaker, maar men slaagde niet in die missie.

Na 96 minuten mocht ZSV drie punten bijschrijven en nestelde de ploeg van Ömer Kaya zich weer naast koploper Chèvremont. Over twee weken gaat ZSV daar op bezoek, maar volgende week wacht eerst nog het duel in Weert met Wilhelmina’08.