Mannen Zondag standaard, 1, 3e klasse C

5 september 2010 14:30

Slavenburg, N.S.

ZSV overtuigend naar winst in Venlo

De eerste wedstrijd van het seizoen geeft de technische staf van ZSV voldoende stof tot nadenken. Als de ploeg denkt zich de rest van het seizoen te kunnen permitteren om zoveel mogelijkheden onbenut te laten als tegen VVV’03, dan kan men in Zeilberg aan het einde van dit prille seizoen wel eens bedrogen uitkomen.

Alleen de eerste tien minuten konden de gastheren het tempo van de wedstrijd enigszins bijbenen en leken ze een geduchte tegenstander te zijn, maar daarna was het toch vooral ZSV dat de lakens uitdeelde. In de 7e minuut was het Hans Verbaarschot die met een bekeken diepe pass Rick van der Putten op rechts wegstuurde, die op zijn beurt zijn man uitspeelde en naar de achterlijn repte. Zijn teruggelegde bal was prima voor de mee opgekomen Verbaarschot, maar diens inzet verdween via een verdediger over de achterlijn. Enkele minuten later verslikte Bart van de Akker zich in een onschuldig uitziende bal. Boy Derks ging er met het leer vandoor, maar zijn inzet ging voorlangs. In de 22e minuut schoot Rob van Bree van grote afstand rakelings voorlangs. Vijf minuten later was het weer net niet raak. Een mooie aanval van achteren uit, mondde via Koen Verlijsdonk, Hans Verbaarschot en opnieuw Koen Verlijsdonk uit in een schot dat de paal scheerde. In de 33e minuut was er opnieuw een vrije trap die genomen werd door Rob van Bree. De bal werd slecht uitverdedigd en belandde bij Rick van der Putten op rechts. Oog in oog met doelman Mario v.d. Kamp kreeg hij de bal er niet in. De hoekschop die restte, leidde dan eindelijk tot de dikverdiende voorsprong van ZSV. Geert Verhees legde de bal precies goed neer en Hans Verbaarschot kopte de bal hard binnen: 0-1.

In de tweede helft gingen de bezoekers gewoon door met het creëren van kansen. In de 47e minuut was er een mogelijkheid voor Rick v.d. Putten toen Hans Verbaarschot in buitenspelpositie de bal slim liet lopen. Van der Putten wist zich geen raad met deze kans. Ron Verlijsdonk was met het hoofd dicht bij de 0-2 uit een voorzet van Hans Verbaarschot, maar ook hij vond het net niet. ZSV liet het initiatief halverwege de tweede helft wat meer aan de tegenstander en bleef met speels gemak overeind.  In de 70e minuut werd Ron Verlijsdonk vervangen door de pas 17-jarige Rick Wiersema. Deze jongeman had een uitstekende invalsbeurt! In de 82e minuut gaf hij een 18-karaats voorzet op Koen Kuunders, maar die wist vrij voor goal de bal niet op waarde te schatten. Hij faalde jammerlijk en nog altijd was de marge klein. In 85e minuut was het dan eindelijk wel weer raak. ZSV combineerde er lustig op los tussen de defensie van VVV’03 en uiteindelijk legde Koen Kuunders de bal met een kort tikje terug op Hans Verbaarschot die daarmee van dichtbij de score voor hemzelf en voor zijn ploeg verdubbelde: 0-2.

Ruststand: 0-1

Eindstand: 0-2

Doelpunten: Hans Verbaarschot