E-Pupillen (najaar) E1, 1e klasse 200

19 september 2009 10:30

Scheidsrechter

Jeffrey Thomassen

Vandaag stond de wedstrijd tegen Schijndel op het programma, en het zou anders moeten dan vorige week. De komende tijd zullen we het zonder Joost moeten zien te redden want die heeft afgelopen week z’n onderarm op 2 plaatsen gebroken.

JOOST BETERSCHAP

De wedstrijd begon met een vertraging van 10 minuten, omdat Schijndel de weg niet kon vinden Wij hadden de extra tijd gebruikt om alle spieren goed los te krijgen en dat ze los waren lieten we zien in de eerste 10 minuten.

In de 2e minuut was het al raak door Lars die z’n tegenstander goed uitkapte en hard binnen schoot. Hier bleef het niet bij want 3 minuten later was het Ward, die na een goede actie van Luc simpel de 2-0 kon binnentikken. Drie minuten later stond de 3-0 al op het scorebord, na goede acties van Wessel en Ilias kwam Luc vrij voor de keeper, Luc omspeelde de keeper en schoof eenvoudig de derde binnen.

Schijndel had de spieren inmiddels ook opgewarmd en ze kwamen beter in hun spel. De wedstrijd kabbelde voort en beide teams kregen nog aardige kansen maar gescoord werd er niet. Tot hun gevaarlijkste man in de 20e minuut doorbrak en hij de 3-1 kon scoren.

Met die 3-1 gingen we de rust in en na een peptalk van René weer het veld in met de bedoeling er nog een paar goaltjes bij te maken.

Helaas kwamen we niet zo goed uit de startblokken als in de eerste helft, tot overmaat van ramp wist Schijndel zelfs de anschlußtreffer te scoren en het was weer spannend. De spanning duurde gelukkig niet zo lang want als een duiveltje uit een doosje wist Ilias één minuut later de 4-2 te scoren, we hadden weer wat lucht.

Deze voorsprong moesten we nog ruim een kwartier zien vol te houden, we kregen het steeds moeilijker. Maar met hard werken hielden we het vol tot twee minuten in blessuretijd, Schijndel kreeg een vrije trap op ongeveer 15 meter van de goal. De laatste man van hun wist met een goed schot Teun te passeren 4-3.  Na de aftrap floot Jeffrey gelukkig voor het einde van de wedstrijd, de overwinning was binnen en moe maar voldaan konden we aan de penalty’s gaan beginnen.

Bron: site Schijndel

Duur eerste kwartier voor Schijndel E1

De tegenstander van vandaag heette ZSV E1 en na bestudering van de kaart bleek dat we naar Zeilberg (gemeente Deurne) moesten. Nooit van gehoord dus en een flinke reis daar naartoe. En hier ging het al mis. Onze jongens moesten na aankomst direct omkleden en spelen. Niks geen warming-up en inspelen, gelijk aan de bak. Daarbij kwam de er gedeeltelijk verkeerde kleding in de tas zat waardoor we er ook niet als eenheid uitzagen.

De eerste 15 minuten waren achteraf al doorslaggevend. Voor we goed en wel wisten wat er aan de hand was stonden we al met 3-0 achter. Onze verdediging was in geen velden of wegen te bekennen en ZSV kreeg 3 uitgespeelde kansen en ja hoor alle drie die kansen gingen er ook in. En daar was helemaal niets aan af te dingen. Bij ons zat het er allemaal niet in. Geen enkele fatsoenlijke kans en weinig tot geen spel. Afwachten wat de tegenstander deed en veel solistisch werk. Uiteindelijk was het Xander die na 22 minuten de bal over de ZSV keeper wist te spelen en het werd 3-1. Hierna was het nogmaals Xander die als aanvaller alleen twee ZSV verdedigers wist te omspelen en een kans kreeg. Helaas zat het niet mee en de bal ging hard tegen de paal. De ruststand was 3-1.

Na de rust bleek er ineens een ander Schijndel E1 team in het veld te komen. Er werd geknokt voor de bal en ook speelde men meer over. Het geluk zat na 10 minuten mee. De ZSV keeper en een ZSV verdediger hadden een kleine miscommunicatie en het was Kai die tegen de bal aanliep en die scoorde voor Schijndel. Hierdoor was het 3-2. Zou het dan toch nog goedkomen dat was de vraag aan de kant. Maar voor we het antwoord konden bedenken was het al 4-2. Wederom een uitgespeelde kans van ZSV en ook daar wisten ze wel even een doelpunt mee te nemen.

Fysiek hadden onze jongens het ook zwaar te verduren. ZSV ging er hard en vol tegenaan, waardoor meerdere keren jongens huilend naar de grond gingen. Bij één van deze acties kreeg Schijndel een vrije trap die door Xander werd genomen. Hij plaatse de bal mooi over de keeper heen en het was 4-3 met nog slechts enkele minuten te gaan.

Een gelijkspel zat er nog in maar de scheidsrechter dacht daar toch anders over. Na het nemen van een vrije trap was de verhouding in een Schijndel aanval 5 spelers van Schijndel tegen 2 verdedigers van ZSV. Een reëele kans op een gelijkspel als hier een doelpunt uit zou komen. We zullen het nooit weten want de scheidsrechter floot op 10 meter voor het ZSV doel af met de mededeling "Tijd is tijd"