45'

E-Pupillen (najaar), E1, Hoofdklasse B

18 september 2010 10:30

Willibrord Manders

Vandaag de 1ste competitiewedstrijd tegen NWC uit Asten. Een tegenstander die sommigen nog wel kennen uit de F1, waar ze toen al bijna alles wonnen. Vorige week hadden we nog een slechte generale tegen NWC op het zwaluwentoernooi, toen we in 15 minuten tijd met 5 - 0 werden afgedroogd. Daan kreeg vandaag in de 1ste helft de voorkeur in het doel vanwege zijn zeer sterke keepen tijdens de training afgelopen week. De verdedigers kregen vandaag de taak om zeer kort te dekken, aangezien er bij NWC nogal wat aanvallend talent rondloopt, dat elkaar zeer gemakkelijk vind in het veld. Onze middenvelder zou wat korter op de spitsen moeten gaan spelen om meer druk te houden op hun verdedigers. Helaas kwam dit er in de 1ste helft niet genoeg uit, en werden we soms een beetje zoek getikt. Er werd wel veel inzet getoond maar het vernuft ontbrak een beetje. Daan liet zien dat ie de concurrentie met Rudy wel aankan, dmv een aantal goede saves. In de rust werden de puntjes nog eens op de i gezet, want ondanks dat we met 3 - 0 achterstonden was het spel al een stuk beter dan de week ervoor. Na nog wat duur leergeld betaald te hebben in het begin van de 2de helft doordat we nog 2 goals om de oren kregen, kwam Stan op de positie van middenvelder te spelen, hij liet zien wat er verwacht werd van de middenvelder. Hij was balvast en sterk in de combinatie met de 2 spitsen. Dit resulteerde al vrij snel in een goal van Koen die na een steekpass van Stan, goed wegliep bij zijn tegenstanden en de keeper op het verkeerde been zette. Kort hierna knalde Stan zelf met een mooi schot in de kruising de 2de van ZSV op het bord. We begonnen er weer in te geloven en kregen kansen op meer door wederom Koen, Davereaux, Dirk die uit een corner goed naar de grond kopte maar zijn bal net naast zag gaan, en Remco die een voorzet ineens op zijn slof nam, maar de pech had dat de keeper op de goede plek stond. Bij de coaches van NWC begon het zweet uit te breken, maar we waren ons slotoffensief helaas te laat begonnen waardoor het 2 - 5 bleef.
Ook dit jaar hebben we weer een penaltytrofee (voor het laatst) en daarin werd goed gestart, bijna alles vloog erin. Dus wie gaat Stan van zijn 3de trofee af houden??