Kranenmortelweg 6 A
5753RG
DEURNE
tel. 0493-315548

Vandaag spelen we waarschijnlijk de laatste wedstrijd in de tweede klasse. De tegenstander is Wittenhorst. Ondanks een doelsaldo van min 48 in zes wedstrijden hebben we besloten om niet bij de pakken neer te gaan zitten. We hebben immers ook een keer gewonnen van Venray, en die overwinning smaakt naar meer, dus we gaan alles op alles zetten. Terwijl Wim en Mike het veld recht probeerden te leggen, zorgde Edwin voor een stevige warming up zodat onze jongens warm aan de wedstrijd kunnen beginnen. Een extra stevige warming-up was ook nodig om de klamme, volgens Stefan niet natte, shirts droog (excuus: minder klam) te krijgen.

Helaas is onze vaste reporter, trainer en coach Ron er vandaag niet bij omdat zijn baas vond dat hij moest werken. Vooraf werden ook nog teamfoto’s gemaakt, dus we zullen Ron straks erbij denken als we de foto zien.

De toeschouwers wisten weer massaal de goede kant van de Kranenmortel te vinden. Dat betekent dat een kant van het veld goed bezet was met enthousiaste toeschouwers. Dat is hartstikke mooi voor onze spelers en een extra motivatie om goed hun best te doen. Om half elf begint de wedstrijd. De volgende spelers gaan starten: Yorrick in de goal, Joel, Luuk en Stijn in de verdediging. Gijs, Koen en Thibe op het middenveld en Tim in de spits. Dat betekent dat Dex en Dries even langs de kant moesten staan. Na het fluitsignaal gaat het los. Onder luid gejoel en aanmoediging van de toeschouwers jaagt ZSV op de bal. De eerste vijf minuten lijkt het nog redelijk gelijk op te gaan, maar daarna begint Wittenhorst toch sterk de overhand te krijgen. Met mooi positiespel en goede aanvalscombinaties slaat Wittenhorst toch een bres in onze verdediging. Alhoewel Yorrick met zijn nieuwe handschoenen veel ballen weet tegen te houden, is er geen houden aan. De overmacht is te groot en al gauw vielen de tegendoelpunten als rijpe appels. Twee goals in een paar mintuten. Met lange ballen van “skiete Joel” probeerden we op de helft van de tegenstander te geraken. Maar onze spits Tim stond geïsoleerd en kon daardoor weinig uitrichten. Ook werd Gijs slachtoffer van onze tactiek. Hij werd vol in zijn maag geraakt door een schot van Joel. Hierdoor moest Gijs even gewisseld worden om van de klap bij te komen. Dex werd als nieuwe spits binnen de lijnen gebracht en Tim ging op het middenveld spelen. Vrij snel na de wissel wist Dex een poeier van Joel op waarde te schatten. Hij pikte de lange bal op en stormde op de keeper van Wittenhorst af. Met een leep balletje wist hij de doelman te passeren. Het was 1-2 en de toeschouwers konden eindelijk juichen. De tegenstander maakte nog 1-3. Vervolgens werd Dries binnen de lijnen gebracht voor Thibe. Niet lang erna floot de scheids voor de eerste time-out.

De coach sprak de spelers enige moed in. Zolang we blijven strijden, is er niets aan de hand. De tegenstander is duidelijk een maatje te groot voor onze dappere strijders. Daar is weinig tegen in te brengen. Na de time-out beginnen onze jongen weer met goede moed aan de ongelijke strijd. Zowaar krijgt ZSV nog enkele kansen om te scoren. Tim weet Koen vrij voor de goal te krijgen. Maar helaas gaat het schot van Koen recht op de keeper af. In de tweede kwart worden enkele verdedigers om en om gewisseld. Helaas weet Wittenhorst hier goed van te profiteren en de doelpunten vliegen ons om de oren. Gelukkig geeft Luuk nooit op en blijft hij een plaag voor de aanvallers. Ook Yorrick greep zijn kans om te laten zien dat hij kan keepen. Desondanks gingen we met 1-8 de rust in.

Tijdens de rust konden de jongens bijtanken. Sommige ouders zagen hun kans schoon om hun (klein) kroost instructies te geven.
Alhoewel dit goed bedoeld is, wil de verslaggever hier even een kanttekening bij plaatsen. De coaches geven de instructies en het publiek mag positief aanmoedigen. De coaches zien ook wel wat er niet goed gaat en wat beter kan. Daar wordt stap voor stap aan gewerkt. In de rust werden de keepers gewisseld en mocht Yorrick even van een lange pauze genieten. Dat had hij verdiend na zijn goede werk.

Het derde kwart gaat van start en Wittenhorst gaat veder met waar het gebleven was. We werden van alle kanten overlopen. Gelukkig wist Stijn met katachtige reflexen en duikacties veel ballen tegen te houden. Het was een genot om naar te kijken. Ook onze verdedigers keken er met bewondering naar. Toch moest Stijn enkele keren capituleren. Ondanks de overmacht wist ZSV toch enkele kansen te creëren. Een afstandsschot van Koen miste enkele centimeters hoogte om de keeper van Wittenhorst te verschalken. Ook Gijs wist nog een steekpas te produceren waardoor een kans voor Dex ontstond. Terwijl we naar een spaarzame aanval van ZSV keken, lag in ons doelgebied Luuk op de grond. De eerste hulp moest weer het veld in om de schade op te nemen. Luuk bleek drie keer op zijn tenen getrapt te zijn. Op de vraag of hij gewisseld wilde worden, antwoordde hij resoluut: nee! Wat een bikkel! We bleven vechten voor iedere bal. En laat dat maar Thibe over. Waar hij kon, wist hij toch een paar tegenstanders bezig te houden. Ook Dries heeft zijn roeping gevonden. Hij vindt verdedigen leuk en weet achterin ook zijn mannetje te staan. Dries maakt zijn meters en dat zien de coaches graag.

De scheids fluit voor een laatste time-out. Nog een keer drinken en een paar bemoedigende woorden van de coaches. In de laatste kwart zien we ZSV sterker worden. Aan de rechterkant met Tim als rechtsback, Joel als rechtshalf, Dex in het centrum en Koen als spits zien we ZSV er een paar keer goed doorkomen aan die kant. De bekende rushes van Joel waren weer te zien. Helaas kwam de laatste pass net niet goed aan of was het schot op doel, toch niet op doel. Maar er werd wel goed gevoetbald met de juiste intenties en samenspel. Dat biedt perspectief voor de komende wedstrijden. Zeker met de versterkingen die ons team gaat krijgen. De eindstand is 1-14. Wederom slechts een combinatie van cijfers.
Mooie opsteker is dat we de penaltyreeks glansrijk wisten te winnen. Hup ZSV en dank aan het publiek.
Tot de volgende keer en dan weer een verslag van onze vaste reporter.