DEURNE
tel. 0493-315548

Het zonnetje scheen, iedereen van ons team was aanwezig. Zelfs Klara liet ons niet in de steek ondanks haar blessure. We moesten immers op de foto.

Ben overigens wel benieuwd hoe die foto’s er uit zien want volgens mij waren we net een stel apen die in de jungle stonden terwijl de ochtend mis langzaam weg trok.

Nadat het ff zoeken was wat nou precies voetbalbalveld 5 is, starten wij vol goeie moed onze wedstrijd.

We hadden vandaag een debutant is ons midden: Bram van den Heuvel speelde vandaag zijn 1e wedstrijd ever…! Natuurlijk ff wennen en zoeken: waar moet ik en wat moet ik precies doen. Maar voor de 1e wedstrijd heeft Bram een prima wedstrijd gevoetbald.

Het eerste kwart verloopt in principe vrij rustig. Vanuit ZSV geen doelkansen, vanuit Liessel worden er 2 goals gescoord. Ook het 2e kwart komt ons team niet echt dreigend over voor Liessel en sluiten we deze af met 0-7. Later na de wedstrijd verneem ik wel van de Liesselse trainer dat ze 2 personen al snel op hun netvlies hadden: Anouck en Darryl.

Daar waar iedereen hard werkte om Liessel bij ons doel weg te houden, hoorde ik naast me: Wat is dat daar? Is het een vliegtuig, is het een vogel? Nee, dames en heren het is Anouck. Ons Anouck die werkelijk alle hoeken en gaten van het doel wist te bereiken. En de ene bal na de andere bal wist te stoppen.

Na de vele motiveerde woorden van de coach/trainer blijkt dat dit aan het einde van het 3e kwart beloont wordt met een super mooie solo goal van Darryl. De nul is er af, we kunnen met opgeheven hoofd naar huis.

Maar niets is anders waar. Nu blijkt dat ons team toch nog steeds de energie heeft van 8 werkpaarden. Het 4e kwart is dan ook op recht het spannendste kwart. Onze JO11-3 JM weet de ene kans na de andere kans te creëren. Fleur schiet een bal op de paal die tot rust komt op de lijn, over de lijn of voor de lijn. Door één van de ouders wordt nog een VAR-symbool in de lucht gemaakt, maar de scheidsrechter wimpelt dit af met een op en neer gaand vingertje. Enkele minuten daarna scoort Daryll voor ons de 2e goal en gaat een schot van Suus maar net naast het doel. Daar waar Liessel in het begin hard van start ging, zo kwam ons team aan het einde van de wedstrijd pas los.

Eindstand was 2-12. Dit biedt weer mogelijkheden om te groeien en te blijven trainen. We moeten aan de bak, want volgende week is onze mini Derby: Deurne komt op ons bord en die gaan we verslinden… ( grapje, we doen gewoon ons best 😉 )