5753RN
DEURNE
tel. 0493-314219

Ondanks dat we de laatste 2x goed gevoetbald hadden en door pech en onoplettendheid punten achter hebben moeten laten, was het voor mij noodzaak om eens achter mijn studiebureau te gaan zitten. Maandagavond na de training besluit ik om alle spelers eens naast elkaar te leggen, met de kwaliteiten die ze hebben en het uithoudingsvermogen.

Rond een uurtje of half 2 besluit ik toch maar te gaan slapen. Want ik ben er uit! Ik heb voor de Kranenmortel Derby aanstaande zaterdag dé opstelling, de wissels en de tactiek. Deze wedstrijd moest gewonnen worden. Rivaal SV Deurne is altijd al sterk geweest en pakt veelal de punten onder onze neus weg.

Onze startopstelling: Anouck in de goal, Sem Relou, Neal en Klara in de verdediging, Roos en Bram als middenvelders en Darryl en Fleur in de spits. Ook wel de 3 2 2 variant genoemd. Blijven er over als eerste wissels: Suus, Sem van Bommel, Sesait, Knut en Lois. Lois Munsters nieuw door ons aangekocht. P.s. dit is de reden dat de spaarpotjes van jullie kinderen op dit moment leeg zijn, het geld moest ergens vandaan komen. Omdat de vorige wedstrijd met zoveel wissels een fiasco was heb ik besloten om niet meer te wisselen onder de wedstrijd, maar gewoon na een kwart gespeeld te hebben.

Het is zaterdag 25 september, het moment is daar. We wandelen met ons volledige team naar de voetbalvelden van de SV Deurne, geen van de spelers weet nog wat ik bedacht heb. In de kleedkamer stelt mijn medetrainer Stijn nog ff voor: moeten we nog iets bespreken of doornemen? Ik zeg: Stijn, het staat allemaal in het grote boek. Het is al volledig bedacht. Stijn opent het grote boek en ik zie een glimlach op zijn gezicht verschijnen. Wij begrijpen elkaar.

Met alle spelers wordt door genomen wat de bedoeling is, op welke plek je staat, welk gedeelte van het veld je gaat maken tot JOUW gebied. Wij zijn er klaar voor!

Fluitsignaal wordt gegeven, de wedstrijd gaat van start. Na enkele minuten weet SV Deurne de 1e treffer al te plaatsen in het doel van ZSV. Maar al snel genoeg weet Darryl bij SV Deurne iedereen voorbij te spelen en gaat pijlsnel richting de keeper, maar wordt vervolgens tegen de grond gewerkt en krijgt net niet de kans om te schieten. Geen vrije trap, geen panalty, er wordt gewoon door gevoetbald. Darryl, licht gefrustreerd, laat het daar  niet bij zitten en weet vervolgens in de 13e minuut met een hard schot het doel van SV Deurne te vinden. De gelijkmaker! SV Deurne zo sterk als ze zijn, weet nog meerdere malen ons doel te vinden, maar het is de verdediging en keepster Anouck die de meeste schoten weten te stoppen. Een dribbelsolo van Sem R via de buitenkant van het veld weet de achterlijn van SV Deurne te behalen en een voorzet volgt, maar een scoringskans blijft. Ondanks de vele kansen is het SV Deurne die er voor het einde van het eerste kwart nog eentje onderkant lat in weet te schieten.

In het 2e kwart komt Suus op de plek van Fleur en zakt Fleur terug naar het middenveld. Sesait komt er in voor Bram en de volledige verdediging maakt plaats voor Lois, Sem van Bommel en Knut. Het 2e kwart blijkt als snel ons kwart te zijn. We hebben veel kansen: Een schot van Darryl op de paal, en paar schoten van Suus naast het doel. Ook SV Deurne blijft sterk voetballen. Maar het is Knut die voor ZSV de verdediging dicht timmert. Werkelijk waar, de ene na de andere bal wordt door Knut onderschept of weggewerkt. Het spitsenduo Darryl en Suus werpt ook zijn vruchten af: Suus weet door middel van een mooie dribbel actie de score op een gelijke stand te zetten en 3 minuten daarna zet Darryl ZSV op voorsprong en brengt daarmee de stand op 2-3. Voor het eerst staan we voor!

Het 3e kwart was niet alleen op papier maar ook in de wedstrijd zelf het spannendste kwart. Met het wisselen van de volledige verdediging, was onze verdediging ineens een gatenkaas geworden. Er werd ineens slordig weg verdedigd en dit ging ons ten kosten van 2 doelpunten. Ouders, supporters maar ook Stijn en ik konden de spanning bijna niet meer aan. We waren duidelijk sterker dan SV Deurne maar we zagen ons team in 6 a 7 minuten weer op een achterstand komen, waarop ik Klara wisselde met Knut: The Man of the Match, die zijn hamer en spijkers weer bij zich had en de achter linie weer dicht wist te timmeren.

Met het starten van het 4 kwart wisten we: alles of niks! SV Deurne voetbalde zonder wissels en wij konden met onze 5 wissels bijna een volledig nieuw team neerzetten. Ook SV Deurne wist dat we er alles aan zouden doen om onze welverdiende punten mee naar huis te nemen. Dit leidde tot wat agressiever voetbal. Onze spitsen kregen het zwaar te verduren. De wedstrijd werd een paar keer stil gelegd. Suus die van de bal afgedrukt werd, Darryl die in een botsing met een tegenspeler zijn knie erg stootte. En kansen, kansen die we hadden. Suus stuift alleen op de keeper af en schiet, deze bal wordt gestopt door de keeper, echter het schot is zo hard dat Suus nog een kans krijgt om te schieten, maar ook deze wordt weer gestopt door de keeper. Even later krijgt Suus weer kans om te scoren en weet deze te benutten. De stand staat nu 5-5 met nog enkelen minuten te gaan. ZSV is duidelijk sterker en niet van plan om op te geven, de overwinning is nabij. Het zijn vervolgens Fleur en Suus die samen de verdediging van SV Deurne achter zich weten te laten en met z’n 2-en op de keeper afgaan. Fleur ziet rechts Suus meelopen en ziet links naast de keeper een klein gaatje waar de bal perfect in zou moeten passen. Fleur schiet! Links in het zijnet van de goal. Jammer, maar de strijd is nog steeds niet gestreden. Wederom komt de bal weer bij Suus, en ik weet of dat we haar vanaf nu Kanonskogel Suus of Suus Kabam mogen noemen, maar Suus weet met een geweldig schuin schot ZSV op 6 tegen 5 te brengen. Vreugde en adrenaline gieren er door onze lijven heen. Met een blik naar links naar het doel van SV Deurne ligt daar nog een van onze spelers op het veld. Het blijkt Fleur te zijn. Ze houd haar arm voorzichtig vast en geeft aan op haar pols gevallen te zijn. Met het vieren van het winnende doelpunt greep Fleur het shirt van Suus vast, maar die was ook enthousiast en sprintte snel weg, waardoor Fleur tegen de grond werd gelanceerd. Fleur werd netjes door Wendy langs de zijlijn begeleid, het vermoeden was toen al daar: pols gebroken. Wat een pech.

Daar waar SV Deurne ineens met nog maar 7 spelers bleek te zijn, hadden wij ons team ook teruggebracht naar 7 spelers: FairPlay. Het eindsignaal was daar, het was een hele strijd, maar we hebben Deurne geklopt met 5-6.

Hard gewerkt, goed gespeeld en werkelijkwaar: er werd gevoetbald. Erg trots op ons team kijk ik al weer uit naar onze volgende wedstrijd. Werkt de nieuwe formule?

Volgende week thuis tegen Bruheze… Nieuwe ronde, nieuwe kansen.